Budi dio naše mreže

"Pomirenje je Božji vrlo lijep posao. Naš Bog prašta svaki grijeh. Uvijek oprašta i stoga se veseli, a kada netko traži oprost On 'zaboravi' sve", rekao je papa Franjo u jednoj od svojih propovijedi iz 2015. na misnom slavlju u kapeli Doma sv. Marte .

/ hk

Naš je Bog bogat milosrđem i Sveto pismo je puno zapisa o njegovom Srcu koje rado prašta. Kada griješimo protiv Boga, ponekad mislimo da nam On to nikada neće moći oprostiti. Ovi vam biblijski citati mogu pomoći da prestanete Boga doživljavati kao onoga koji je osvetoljubiv i koji teško prašta grešnicima, prenosi portal Aleteia.

1. Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1 Iv 1, 9)

2. I grijeha se njihovih i bezakonja njihovih neću više spominjati. (Heb 10, 17)

3. Daleko od vas svaka gorčina, i srdžba, i gnjev, i vika, i hula sa svom opakošću! Naprotiv! Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti. (Ef 4, 31-32)

4. Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit će i vama Otac vaš nebeski. (Mt 6, 14)

Foto: Pixabay

5. Pokajte se dakle i obratite da se izbrišu grijesi vaši pa od Gospodina dođu vremena rashlade te on pošalje vama unaprijed namijenjenog Pomazanika, Isusa. (Dj 3, 19-20)

6. U Gospoda je Boga našega smilovanje i oproštenje jer smo se odmetnuli od njega. (Dn 9, 9)

7. Tko je Bog kao ti koji prašta krivnju, koji grijeh oprašta i prelazi preko prekršaja Ostatka baštine svoje, koji ne ustraje dovijeka u svome gnjevu, nego uživa u pomilovanju? (Mih 7, 18)

8. U kome, njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu njegove milosti. Nju preobilno u nas uli zajedno sa svom mudrošću i razumijevanjem (Ef 1, 7-8).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja