Budi dio naše mreže

Novac i ugled su prolazni, Bog je jedini izvor sigurnosti!

"Dok neki stavljaju svoje povjerenje u novac, ugled, u same sebe i druge – sve ono što će naposljetku nestati, pravi heroji odustaju od svega toga kako bi svoje povjerenje dali samo Bogu. Oni nisu zabrinuti za same sebe – što će odjenuti ili što će jesti. Oni jednostavno vole i vjeruju da će Bog biti s njima", poručio je fra Casey Cole.

/ hk

Fra Casey Cole, OFM osnivač je produkcijske tvrtke koja stvara internetski sadržaj za evangelizaciju i katehezu Breaking In The Habit. Prožet franjevačkim duhom nastoji promicati vjeru i služenje u zajednici te potiče mlade na otkrivanje vlastitoga poziva. U jednom od svojih videa progovorio je o ljudskoj potrebi za sigurnošću, rekavši kako bismo svi trebali tražiti malo više nesigurnosti u svojim životima.

Postoje mnoge stvari na ovome svijetu zbog kojih osjećamo sigurnost i kontrolu. Moć koja dolazi s nekim važnim poslom u velikome gradu, bogatstvo kojim možemo kupiti skupe uređaje i lijepu odjeću. Ugled koji postižemo kada nas drugi vole i cijene. Inteligencija koja nam omogućava da planiramo unaprijed i izbjegavamo rizike. Mnogi čeznu za ovime!

Pravi heroji vole i vjeruju da će Bog biti s njima!

U ovom kaotičnom i opasnom svijetu naš bi cilj trebao biti postizanje što veće kontrole i sigurnosti. Što je vrijednije od života, zar ne?

Ipak, među nama žive i oni kojima nimalo nije stalo do svega toga. Oni nisu vođeni željom da očuvaju vlastiti život, već žele ovaj svijet učiniti boljim mjestom. Oni žele biti s izgubljenima i zaboravljenima. Oni smatraju da ih kontrola i traženje sigurnosti usporavaju!

Kada razmišljam o istinskim herojima koji su tako živjeli, na pamet mi padnu sv. Franjo Asiški i sv. Majka Terezija iz Kalkute. Oni su odlazili tamo gdje su bili potrebni ne pitajući za moguće poteškoće. Nisu razmišljali je li ono što rade opasno, nisu pokušavali kontrolirati situaciju, nisu gomilali bogatstvo, nisu čeznuli za ugledom kako bi zaštitili sami sebe.

Oni nisu tražili sigurnost u svome životu, baš suprotno – tražili su nesigurnost. Naš je svijet prepun nevjerojatnih muškaraca i žena koji traže baš to! Za ovaj su svijet oni nemarni i budalasti, no oni su zapravo najmudriji od svih nas!

Napustite sigurnost, odbacite štake i hodajte s Bogom!

Dok neki stavljaju svoje povjerenje u novac, ugled, u same sebe i druge – sve ono što će naposljetku nestati, pravi heroji odustaju od svega toga kako bi svoje povjerenje dali samo Bogu. Oni nisu zabrinuti za same sebe – što će odjenuti ili što će jesti. Oni jednostavno vole i vjeruju da će Bog biti s njima.

Pozvani smo tražiti malo više nesigurnosti u svojim životima. Iako težimo udobnosti i postizanju kontrole, sve nam to daje lažan osjećaj sigurnosti. Zbog njih vjerujemo da možemo odrediti smjer vlastitog života i da nam nitko drugi nije potreban. No, to ne možemo i zasigurno trebamo druge. Napustite sigurnost, odbacite štake i hodajte s Bogom kao jednim izvorom sigurnosti u vašem životu. Vidjet ćete da možete biti heroji!

Ključne riječi:
fra Casey Cole povjerenje sigurnost

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja