Budi dio naše mreže

Svečana proslava započet će u 18 sati prijenosom lika Majke Božje iz Bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca na trg ispred Prvostolnice. Ondje će mladi predvoditi molitvu krunice i tako se u molitvi pridružiti papi Franji koji je pozvao vjernike, obitelji i zajednice da mole krunicu 31. svibnja za dar mira.

/ ts

Na dan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, svečana proslava započet će u 18 sati prijenosom lika Majke Božje iz Bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca na trg ispred Prvostolnice, donosi na svojim stranicama Zagrebačka nadbiskupija.

Ondje će mladi predvoditi molitvu krunice i tako se u molitvi pridružiti papi Franji koji je pozvao vjernike, obitelji i zajednice da mole krunicu 31. svibnja za dar mira. Sveti Otac predvodit će molitvu krunice u 18 sati u bazilici svete Marije Velike u Rimu.

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata / Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Svečano misno slavlje u 19 sati na trgu ispred katedrale predvodi mons. Lazarus You Heung sik, pročelnik Kongregacije za kler, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, drugim biskupima te svećenicima grada Zagreba.

Nakon svete mise kreće procesija u kojoj se nosi lik Majke Božje od Katedrale do Kamenitih vrata. Procesija će se kretati uobičajenim pravcem: Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja