Budi dio naše mreže

Martina Vasilj i Anela Korać, akademske kiparica i slikarica, izradile si veliku krunicu dugu pedeset metara koju su postavile oko crkve Sv. Jakova, oko kipa uskrslog Krista i oko Gospina kipa na Brdu ukazanja kako bi zahvalile Gospi što ih je upravo u Međugorju naučila moliti.

/ at

Na omiljenim međugorskim molitvenim mjestima u petak 22. svibnja mogli su se vidjeti nesvakidašnji prizori, prenosi Međugorje-info.com. Oko crkve Sv. Jakova, oko kipa uskrslog Isusa i oko Gospina kipa na Brdu ukazanja bila je postavljena velika krunica duga pedeset metara izrađena od papira i stiropora. Izradile su je akademska kiparica Martina Vasilj i akademska slikarica Anela Korać.

Foto: medjugorje-info.com

Foto: medjugorje-info.com

Vasilj i Korać navele su za Medjugorje-info.com da su došle na ovu ideju jer im je želja bila učiniti nešto kako bi Gospi zahvalile što ih je upravo u Međugorju naučila moliti. “Na poseban način za vrijeme ove izolacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, kada je svatko bio zatvoren u svoj mali kućni prostor, molitva je bila ta koja nas je u duhu otvarala za susret s Nebom, a onda i jedne s drugima. U Međugorju je pokrenut živi lanac molitve i u svakoj obitelji se kroz ovo vrijeme intenzivnije molila krunica. Molitva je nekako pomogla svima da ovo vrijeme izolacije i brige lakše prođe. I upravo u to vrijeme, zadnja 2 mjeseca, kada se izvana nije moglo ništa, Martina i Anela su započele s izradom krunice. Napravljena je od papira, a medaljica s Gospinim likom i križ od stiropora”, piše Međugorje-info.com. Krunicu su također postavile oko Zvonika mira u Mostaru, a u postavljanju su im pomogli njihovi prijatelji i susjedi.

Umjetnicama ovo nije prva instalacija koja nosi duboku poruku. Početkom korizme, na križevačkom križu postavile su veliku ružu, želeći na taj način zamoliti Isusa da udjeli milost milosne korizmene pripreme.

Foto: medjugorje-info.com

Foto: medjugorje-info.com

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja