Budi dio naše mreže

"Oprosti u svakoj situaciji koja ti se dogodi", poručuje fr. Ivan Dominik Iličić u novom videu na YouTube kanalu "Pobjeda svetih", ističući da oprost svjedoči o snazi koju Bog daje svojim mučenicima i svecima.

/ hk

“Bl. Miroslav Bulešić bio je proglašen blaženim u pulskoj Areni – mjestu na kojemu su toliki kršćani prolili svoju krv. On je prolio svoju krv i ostao Kristu vjeran te zaštićen Njegovom ljubavlju i istinom. Komunisti su ga zaklali kao mladoga svećenika, a on je izrekao čuvenu rečenicu: Oprost je moja osveta”, istaknuo je fr. Ivan Dominik Iličić u videu objavljenom na YouTube kanalu “Pobjeda svetih” na kojem možete pronaći različite duhovne sadržaje, a osobito kratke video osvrte na živote svetaca.

Ako opraštamo, tada je zlo pobijeđeno. Mi ostajemo u Istini, u postojanju, zaštićeni Ljubavlju i oprost uistinu postaje naša “osveta” koja potiče naše mrzitelje na obraćanje. Oprost svjedoči o snazi koju Bog daje svojim mučenicima i svecima.

Mi možemo istu logiku primijeniti na puno jednostavnije životne situacije. Kada nas netko ponižava, proganja ili vrijeđa zbog naše vjere, mi možemo ostati mirni, radosni i u ljubavi reći toj osobi da joj praštamo, da joj želimo dobro i da ne želimo prihvatiti taj otrov koji nam šalje.

Oprosti u svakoj situaciji koja ti se dogodi!

To reže rogove zlome koji onda nema vlast nad nama. Jedino što može je ubiti nas, ali ne može nam uzeti dušu. Često kada ljudima pristupimo u ljubavi i kada na zlo ne odgovorimo zlom, oni se povuku i ne želi više biti zli prema nama. Neki se možda i uspiju obratiti ako dožive istinski oprost i ljubav preko nas.

Neka nam bl. Miroslav Bulešić pomogne da možemo oprostiti uvijek iznova razne životne situacije i kontekste koji nam se događaju – gdje nas netko vrijeđa i čini probleme na razne načine. Ako praštamo, mi ćemo izrasti u svim tim situacijama i biti još jači u ljubavi i blagoslovu.

“Oprosti u svakoj situaciji koja ti se dogodi”, zaključio je poticajno fr. Ivan Dominik Iličić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja