Budi dio naše mreže

Nakon dvije godine novačke formacije, u subotu, 26. kolovoza u crkvi Presvetog Srca Isusovog na Manušu u Splitu, dvojica novaka Družbe Isusove Ante Arambašić i Jakov Petrak položili su svoje prve i vječne zavjete siromaštva, poslušnosti i čistoće.

/ dp

Nakon dvije godine novačke formacije, dana 26. kolovoza 2023. u crkvi Presvetog Srca Isusovog na Manušu u Splitu, dvojica novaka Družbe Isusove Ante Arambašić i Jakov Petrak položili su svoje prve i vječne zavjete siromaštva, poslušnosti i čistoće.

Foto: Ivan Marinković SJ

Svečano misno slavlje u 10:30 sati predslavio je novoizabrani provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Sebastian Šujević uz magistra novaka o. Hrvoja Mravka i drugu subraću.

Ovaj veliki događaj naše redovničke obitelji, ali i cijele Crkve, uveličale su obitelji i prijatelji naših slavljenika koji su i dalje važan kotačić na putu njihove formacije.

Foto: Ivan Marinković SJ

Novaci su svoje zavjete položili pred uzdignutom hostijom, tijelom Kristovim, u trenutku nakon “Jaganjče Božji”, što je jednostavan, ali prastari obred u Družbi Isusovoj.

Foto: Ivan Marinković SJ

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja