Budi dio naše mreže

GABELA POLJE Djeco, dođite na "Sidro" i provedite školske praznike u međusobnoj igri i druženju s Bogom!

Školski praznici često su izazov roditeljima koji rade, a njihova djeca slobodno vrijeme provode najčešće pred ekranima. Zato su ove proljetne, uskrsne praznike mladi animatori, srednjoškolci i studenti pod vodstvom s. Dijane Mlinarić, karmelićanke BSI, odlučili posvetiti svojim mlađim prijateljima, osnovnoškolskoj djeci. Osmislili su Sidro - program različitih aktivnosti za djecu Gabela Polja i šire, kako bi gradili zajedništvo i prijateljstvo s Isusom i međusobno i kvalitetno proveli slobodno vrijeme.

/ Diana Tikvić

Župa Presvetog Trojstva u Gabela Polju (BiH) bit će domaćin Sidra, programa za djecu osnovnoškolskog uzrasta, od 23. do 25. travnja. Prva je to takva incijativa u ovom malom mjestu, no Sidro je puno više od ovog konkretnog programa, svjedoči s. Dijana Mlinarić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu. Cilj Sidra je djeci približiti Isusa i Crkvu na jedan drugačiji način. Ovim programom želi se potaknuti djecu i mlade na građenje zajedništva i prijateljstva s Isusom, ali i njihovog međusobnog prijateljstva. “Ono što je prekrasno je što je poticaj došao upravo od mladih”, s ponosom ističe s. Dijana.

“Znamo da su školski praznici često vrijeme koje djeca i mladi provode pred ekranima, a naša je želja da upravo to slobodno vrijeme bude ispunjeno kvalitetno”, kaže s. Dijana Mlinarić i naglašava da joj je prišlo desetak mladih animatora, radničke mladeži, studenata i srednjoškolaca koji se redovito susreću petkom i izrazili joj želju da se nešto slično ponudi i za djecu. “Htjeli smo nazvati Sidrom sve one aktivnosti koje će biti ponuđene za djecu, a izvan onih redovitih aktivnosti koje su za njih organizirane.”

S. Dijana Mlinarić s djecom Gabela Polja

Obitelji otvorene životu, a svako je dijete dar i blagoslov

A djece u Gabelu, Bogu hvala, ima. Karmelićanka BSI svjedoči da su obitelji otvorene životu, a svako je dijete dar i blagoslov i to se osjeti i vidi. “Ljudima koji ovdje žive jako je važna i obitelj i Crkva i to je nešto prekrasno”, kaže s. Dijana i ističe da djeca i njihovi roditelji redovito dolaze na misu i sakramente, a kad su čuli za Sidro oduševili su se bez da su uopće znali o čemu se radi, sama spoznaja da je to nešto što je za njih i što organizira Crkva u koju imaju povjerenja bila im je dovoljna.

Sidro će biti prilika i za razvijanje dječjih talenata. Za očekivanih stotinjak djece svakoga dana program je organiziran od 14 do 20 sati. Prvog je dana doček, a potom uvod u temu dana kroz skeč, i molitva. Slijedi rad u grupama pa velika igra – natjecanje među grupama. Zatim je pauza i užina, a onda različite radionice.

Prvi dan dijete će se odlučiti za jednu od radionica:  dramska mala (djeca uzrasta od 1.do 4.razreda), dramska velika (5. – 8. razred), medijska (5.–8. razred), plesna (moderni ples – za sve uzraste) i folklorna. Radionice koje su ponuđene svoj djeci, bez obzira na uzrast su: kreativne, sportska, ekološka i kuharska.

Nakon radionica slijedi vrijeme smirivanja i pripreme za svetu misu kroz pjesme, a vrhunac dana je sveta misa u 20 sati na koju su pozvani i roditelji svaki dan.

Posljednji dan, 25. travnja bit će “Fešta za kraj” koja će uključivati i priredbu za roditelje (bake, susjede… i sve) i Palačinkijada.

S obzirom da će svako dijete, polaznik Sidra, dobiti majicu s logom i svakodnevnu užinu, nužna je i simbolična kotizacija od 10 konvertibilnih maraka.

Na Sidro se, radi organizacije i ograničenog broja djece, obavezno prijaviti. Prijave su do 14. travnja, Cvjetnice (a ako se popune kapaciteti i ranije se zatvaraju) s. Dijani Mlinarić mailom (s.marijadijanakbsi@gmail.com) ili osobno. Na taj mail mogu se postaviti i sva pitanja ili se mogu javiti svi koji žele pomoći u ostvarivanju ovog projekta.

S. Dijana Mlinarić istaknula je da svega ovoga ne bi bilo da nije bilo podrške župnika župe Presvetog Trojstva i Župnog pastoralnog vijeća na kojoj od srca zahvaljuje. Unaprijed zahvaljuje i svima onima koji će biti u mogućnosti pomoći im i materijalima koji su im potrebni za radionice poput papira, bojica i slično.

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja