Budi dio naše mreže

Na spomendan katedre sv. Petra, u prvu korizmenu nedjelju 22. veljače 1931., u samostanu sestara Naše Gospe od Milosrđa u poljskom gradu Płocku zbio se događaj neizmjerno važan za čovjekovo spasenje: objava Božjega milosrđa sv. Faustini, a po njoj i cijelom čovječanstvu.

/ mp

O susretu s Milosrdnim Isusom, o onome što je vidjela i što je slušala, ona sama piše u svom u Dnevniku. U brojevima 47 i 48, opisuje Isusov izgled i Njegov nalog da ima naslikati sliku Božjega milosrđa, Njega, živoga Boga kakvoga Ga vidi: Uskrsloga koji prilazi iz tame, iz čijeg Srca izviru dvije zrake, blijeda i crvena, s jednom rukom uzdignutom na blagoslov, s drugom na Srcu s potpisom Isuse, uzdam se u Tebe!

“Želim da ta slika bude čašćena najprije u vašoj kapelici, a zatim u cijelomu svijetu. Obećavam da duša koja bude štovala ovu sliku, neće propasti.“

Naime, preko sv. Faustine Isus je svijetu prenio veliku poruku Božje milosti i pokazao uzor kršćanske savršenosti koja se zasniva na povjerenju u Boga i milosrđu prema bližnjima.

Povodom 93. obljetnice toga događaja, i u sklopu Godine zahvale za Sliku Milosrdnog Isusa i Dnevnik sv. Faustine, s mrežne stranice Božjeg milosrđa donosimo prigodne tekstove, a među njima i poruku štovateljima Božjega milosrđa p. Andrzeja Wośka, SCJ, koordinatora Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa za 2024. godinu.

“Pozivam vas srdačno na 11. nacionalni susret štovatelja Božjega Milosrđa koji će se održati u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke – Kraljice Hrvata, u subotu 19. listopada 2024. godine. Susret će, kao i uvijek do sada, imati četiri djela: svečana misa s početkom u 11 sati koje će predvoditi mons. Ranko Vidović, hvarski biskup; štovanje relikvija svetaca Božjega milosrđa, Križni put i pobožnost u čast Božjega milosrđa u Satu Milosrđa. Vidimo se!”, istaknuo je p. Andrzej Wośko, SCJ.

Svetkovina Božjeg milosrđa najznačajniji je oblik štovanja Božjeg milosrđa prema objavi sv. Faustini Kowalskoj, poljskoj redovnici i mističarki. Ukupno je pet oblika štovanja, a uz već spomenutu svetkovinu, ostala četiri su: štovanje slike Milosrdnog Isusa, molitva Krunica Božjeg milosrđa, Sat Milosrđa te širenje pobožnosti prema Božjemu milosrđu.

Pročitajte prigodne tekstove:

Priviđenje ili istina?

Iz tame prema svjetlu 

Poruka štovateljima Božjega milosrđa i ljudima dobre volje za 2024. godinu

U spomen na 1145. obljetnicu Branimirove godine – molitveni program na Udbini

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja