Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-faustina-kowalska

Čudo zbog kojeg je Faustina Kowalska proglašena svetom

Prije četrdeset i dvije godine tročlana obitelj iz Massachusettsa spakirala je kofere i uputila se u Poljsku tražeći čudo. Bob i Maureen Digan, zajedno sa svojim 8-godišnjim sinom Bobbyjem, stigli su 23. ožujka 1981. na grob sestre Faustine Kowalske koji se nalazi u Svetištu Božjeg Milosrđa u blizini Krakova.

Treća misao o sv. Faustini u Godini sv. Faustine

Treći je mjesec u Godini sv. Faustine, proglašenoj na 9. nacionalnom susretu štovatelja Božjega milosrđa u organizaciji Koordinacije Božjega milosrđa. I ovaj 22. u mjesecu, nadolazeće nedjelje, proživjet ćemo u znaku sv. Faustine, u molitvenom i duhovnom zajedništvu, razmišljajući o njezinu svetačkom životu.

Još jedan 22. u mjesecu sa sv. Faustinom

"Ti si mi milo boravište, moj Duh odmara u tebi", Isusove su riječi koje je Isus uputio sv. Faustini na Badnjak 1934. godine. Što je potrebno da bismo ih i mi čuli? Svetost života, poniznost, radosna poslušnost Božjoj volji... A kako se to postiže? Odgovore sigurno možemo naći u životu sv. Faustine, koju u ovoj Godini (22. listopada 2022. do 21. listopada 2023.), iz mjeseca u mjesec želimo još bolje upoznati, čitajući razmatranja o sv. Faustini koje piše vlč. Miro Tomas, upravitelj svetišta Božjega milosrđa na Ovčari. Stoga Vas potičemo da u četvrtak, 22. prosinca, pročitate drugo razmatranje o sv. Faustini, izmolite Krunicu Božjega milosrđa, litanije u čast sv. Faustine a, tko je u mogućnosti, i sudjelujete u sv. Misi.

Sedam stvari o sv. Faustini Kowalskoj i njezinoj viziji pakla

Dok su katolici diljem svijeta upoznati sa sv. Faustinom Kowalskom i njezinom povezanošću s Božanskim milosrđem, mnogi možda ne znaju za način na koji je Isus s njom razgovarao o njezinu pozivu, paklu i njezinu poslanju naviještati Božje milosrđe.

Obilježavamo obljetnicu objave krunice Božjeg milosrđa

Na blagdan Uzvišenja svetoga Križa 14. rujna 1935., čovječanstvu je darovan neizreciv dar – Krunica Božjega milosrđa. Molitva je to koju je svetoj Faustini, posrednici poruke o Božjemu milosrđu, izdiktirao sâm Isus. On nas je poučio kojim ćemo se riječima obratiti Vječnomu Ocu, pružajući na taj način zadovoljštinu i moleći za ublaženje Božjega gnjeva.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja