Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-faustina-kowalska

Sedam stvari o sv. Faustini Kowalskoj i njezinoj viziji pakla

Dok su katolici diljem svijeta upoznati sa sv. Faustinom Kowalskom i njezinom povezanošću s Božanskim milosrđem, mnogi možda ne znaju za način na koji je Isus s njom razgovarao o njezinu pozivu, paklu i njezinu poslanju naviještati Božje milosrđe.

Susret sv. Faustine s majkom Marijom: "Najavljuj dušama o tom velikom milosrđu dok je još vrijeme"

Ujutro za vrijeme razmatranja obuzela me Božja nazočnost na poseban način. Vidjela sam izuzetnu Božju veličinu i istodobno Njegovo spuštanje stvorenjima. Tada ugledah Majku Božju koja mi reče: “ O kako je mila Bogu duša koja vjerno slijedi nadahnuća Njegove milosti. Ja sam darovala svijetu Otkupitelja, a ti trebaš pričati svijetu o Njegovom  i pripremati ga za Njegov ponovni dolazak kad On neće doći kao Milosrdni Otkupitelj, nego kao pravedni Sudac.

Sveta Faustina i Srce Isusovo

Pomozi mi, Gospodine, da moje srce bude milosrdno, da osjećam sve patnje svoga bližnjeg, da nikom ne uskratim svoje srce i da iskreno susrećem i one za koje znam da će zloupotrijebiti moju dobrotu. Ja sama zatvorit ću se u premilosrdno Srce Isusovo. O vlastitim patnjama šutjet ću. O, moj Gospodine, neka Tvoje milosrđe počiva u meni. (Dn 163)

Faustino, tko si? Nova knjiga o ovoj iznimnoj svetici u izdanju Kršćanske sadašnjosti

Faustina Kowalska optuživana je za histeriju i fantaziranje. Dugo nitko nije vjerovao da je tu jednostavnu, neobrazovanu djevojku Gospodin Isus odabrao za tajnicu Božjeg milosrđa. Kada bi doživljavala tamnu noć duše, imala je osjećaj da ju je Bog napustio, da je ostala potpuno sama. Kada bi vidjela Isusa, razgovarala bi s njim. U mističnim vizijama vidjela je i pakao i svoju kanonizaciju, no Crkva dugo nije znala prepoznati važnost njezina poslanja. Štovanje Božjeg milosrđa, međutim, proširilo se na cijeli svijet – onako kako je to želio Isus.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja