Budi dio naše mreže

Dugi niz godina, prvo kao novinar IKA-e i HKR-a, a od 2005. do 2017. godine i njegov glavni urednik, bio je dr. sc. Anto Mikić, danas profesor na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Prigodom obilježavanja 25 godina djelovanja Hrvatskoga katoličkog radija uručena mu je zahvalnica za doprinos i razvoj HKR-a.

/ hjb

“Vjerujem da je Hrvatski katolički radio oplemenio najprije one koji su sudjelovali u njegovom pokretanju i njegovom životu kroz ovih četvrt stoljeća i koji su u taj projekt i taj medij ugradili dio svoga života. Tu ponajprije mislim na prvoga glavnog urednika i ravnatelja pokojnog fra Mirka Mataušića ali, naravno, i na sve one koji su mu taj projekt povjerili”, naglasio je u izjavi za HKR Anto Mikić.

Vjerujem, ali i svjedočim tome iz dana u dan, da je Hrvatski katolički radio svojim programom i svojom plemenitošću, svojom misijom, oplemenio i živote svojih slušatelja.

Mnogi su uz HKR odrastali, od njega su, i uz njega, učili vrijednosti – vjerske, nacionalne i ljudske – i vjerujem da je u tom smislu promijenio – nabolje – dio hrvatskog društva i dio crkvene stvarnosti jer je svojim djelovanjem dao značajan doprinos. Meni je, naravno, drago da je Hrvatski katolički radio i mene oplemenio i što sam imao prilike biti dijelom tog uistinu povijesnog projekta Katoličke Crkve u Hrvatskoj”, zaključio je dr. sc. Anto Mikić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja