Budi dio naše mreže

Početaka HKR-a prisjeća se i njegov bivši ravnatelj, mr. sc. Zvonimir Ancić, koji je tu dužnost obnašao od 2006. do 2018. godine. Prigodom obilježavanja 25 godina djelovanja Hrvatskoga katoličkog radija uručena mu je zahvalnica za doprinos i razvoj HKR-a.

/ hjb

“Prije svega želim čestitati ovu obljetnicu postojanja Hrvatskoga katoličkog radija svim djelatnicima, svojim nekadašnjim dragim kolegicama i kolegama, kao i svim slušateljicama i slušateljima našega dragog Hrvatskoga katoličkog radija – Dobrog radija za dobre ljude!”, ističe Ancić.

Hrvatski katolički radio je velik dar Crkvi u Hrvatskoj, a obljetnica je prigoda da se prisjetimo onih koji su sudjelovali u njegovom osnivanju.

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije 1994. godine donijeli su odluku o njegovom osnivanju i cijeli projekt povjerili predsjedniku Odbora HBK za medije, tada pomoćnom zagrebačkom biskupu mons. Marku Culeju. Mislim da svima njima treba reći jedno veliko ‘hvala’ na viziji koju su imali i razumjeli potrebu Crkve u Hrvatskoj. Isto tako, mislim da se danas trebamo sjetiti i prvog ravnatelja Hrvatskoga katoličkog radija, patra Mirka Mataušića, koji je cijeloga sebe ugradio u početke HKR-a i u samim počecima našega Radija doista na sve nas prenio svoje oduševljenje i znanje. Svi smo svjesni koliko su mediji danas moćno sredstvo, vjerujem da je i Hrvatski katolički radio moćno sredstvo evangelizacije u našem narodu, sredstvo koje ne zahvaća samo one koji vjeruju, nego i one koji su na putu traženja Gospodina”, zaključio je mr. sc. Zvonimir Ancić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja