Budi dio naše mreže

Vatikanski mediji uoči Svete godine pokrenuli su podcast od 16 epizoda pod nazivom „Od turista do hodočasnika“ kojim kroz papinske bazilike, sveta mjesta i umjetnička djela žele provesti iz hodočasničke perspektive.

/ mk

Epizode podcasta počele su se emitirati krajem svibnja, a svakog utorka objavljuje se novi nastavak koji nastaje u suradnji s istaknutom povjesničarkom umjetnosti Liz Lev. Do sada su obrađene: bazilika Svete Marije Velike, Caravaggiova slika Madone u crkvi sv. Augustina te Mojsijeve fontane kod Kvirinala. Svaka epizoda vodi slušatelje na svojevrsno virtualno hodočašće, otkriva skrivenu ljepotu Rima te mnoge nevjerojatne znamenitosti koje danas oduševljavaju turiste, a prvenstveno su nastale za hodočasnike. „Ono što turistu može izgledati kao samo još jedan gradski trg, u očima hodočasnika pretvara se u duhovni itinerar“, stoji u najavi jednoga od podcasta koji je dostupan na engleskom jeziku.

Govoreći za Vatiknaski radio o novome podcastu povjesničarka umjetnosti Lev rekla je da je njezina želja pomoći posjetiteljima Rima da putuju očima hodočasnika i dožive jubilarnu godinu kao istinski hodočasnici nade. „Gledajući umjetnost očima hodočasnika može se vidjeti na nov način. Vjerujem da ljepota i umjetnost mogu donijeti nadu i pomoći vidjeti dalje od trenutnih izazova“, poručila je Lev.

Podcast ima originalnu glazbu koju potpisuju Mara Miceli i Umberta D’Auria, dok je za režiju zadužena Johana Bronkova.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja