Budi dio naše mreže

Prvi je tweet pape Benedikta XVI. mala, ali povijesna gesta koja je otvorila put evangelizaciji putem društvenih medija. Na simboličkoj razini podsjeća na gestu Pija XI., koji je 12. veljače 1931. godine, putem mikrofona Vatikanskoga radija, uputio svoju prvu radijsku poruku.

/ mp

Društvene su mreže popratile i izvanredna zbivanja u 2013. godini. Te se godine, naime, 11. veljače papa Benedikt XVI. odrekao Petrove službe, a 24. veljače, nakon posljednjega Angelusa, objavio je tweet u kojemu je napisao: “U ovom posebnom trenutku molim vas da se molite za mene i za Crkvu, pouzdajući se, kao uvijek, u Božju providnost.”

Prvi tweet pape Benedikta XVI.

Prvi tweet pape Franje

Račun @Pontifex bio je neaktivan tijekom cijeloga razdoblja sedisvakancije, odnosno upražnjene papinske stolice, a ponovno ga je aktivirao papa Franjo, izabran na Petrovu stolicu 13. ožujka 2013. godine. Četiri dana poslije, 17. ožujka, Papa je objavio svoj prvi tweet: „Dragi prijatelji, od srca vam zahvaljujem i molim vas da nastavite moliti za mene. Papa Franjo“, javio je Radio Vatikan.

“I društveni mediji mogu biti mjesta na kojima se može vidjeti ljepota vjere”, više je puta ponovio papa Franjo dok je u svojoj prvoj poruci za Svjetski dan društvenih komunikacija 2014. godine istaknuo da nije dovoljno prolaziti digitalnim “putovima”, odnosno jednostavno biti povezan s internetom, potrebno je da ta povezanost bude popraćena istinskim susretom.

“Ne možemo živjeti sami, zatvoreni u sebe. Potrebno nam je da volimo i da budemo voljeni. Potrebna nam je nježnost”, napisao je papa Franjo.

Račun @Pontifex danas prati više od 18 milijuna pratitelja.

Twitter @Pontifex

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja