Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-benedikt-xvi

Je li život doista dar? Donosimo Benediktov odgovor na dan njegova rođenja

Na današnji dan kada Benedikt XVI. navršava 94. godina, njegovo razmišljanje o životu iz 2012. pomaže nam da "ustrajemo sa sigurnošću prema naprijed" baš kao što to on čini. Molimo u znak zahvalnosti za njegov život i za blagoslov na njega, posebno dok slavi svoj prvi rođendan nakon smrti svog voljenog starijeg brata. Georg Ratzinger obično bi dolazio u Rim na proslavu s Benediktom XVI.

Papa emeritus Benedikt XVI. slavi 94. rođendan

Kardinal Joseph Ratzinger, papa Benedikt XVI., rođen je na Veliku subotu, 16. travnja 1927., u Marktlu na Innu, u biskupiji Passau u Njemačkoj, a istoga je dana i kršten. Joseph Ratzinger proveo je djetinjstvo i mladost u Traunsteinu, gradiću na granici s Austrijom, 30 km udaljenom od Salzburga. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1951., a 1977. imenovan je kardinalom.

Što je prava ljubav?

Svijet oduvijek u poeziji i pjesmi postavlja pitanje: "Što je prava ljubav?" U svojoj prvoj enciklici iz 2005. godine papa Benedikt XVI. predložio je odgovor. Zapravo nas podsjeća da nam je Bog već otkrio odgovor: "U ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego - on je ljubio nas i poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše. (1. Iv 4, 10).

U povodu imendana pape u miru Benedikta XVI. prisjećamo se njegova pohoda Hrvatskoj!

"Dragi mladi Hrvati, grlim vas sve kao djecu! Nosim vas u srcu i ostavljam vam svoj blagoslov. Radujte se u Gospodinu uvijek! Njegova radost, radost istinske ljubavi, neka bude vaša snaga", poručio je papa u miru Benedikt XVI. tijekom svoga pohoda Hrvatskoj 2011. U povodu Papina imendana, prisjećamo se tog veličanstvenog posjeta i to iz pera salezijanske mladeži.

Sjećate li se tišine na Trgu bana Jelačića prije devet godina?

Na današnji dan 2011. godine papa Benedikt XVI. započeo je svoj dvodnevni apostolski pohod Hrvatskoj. Geslo pohoda bilo je "Zajedno u Kristu", a pri samom dolasku Benedikt XVI. je rekao: "S velikom radošću dolazim među vas kao hodočasnik uime Isusa Krista. Srdačno pozdravljam ljubljenu hrvatsku zemlju i, kao nasljednik apostola Petra, velikim zagrljajem grlim sve njezine stanovnike."

Istina uskrsnuća: Ljubav je jača od smrti, ona traži vječnost

"Pripovijesti o uskrsnuću posebne su i puno su više od prikrivenih liturgijskih prizora: one prikazuju vidljivi temeljni događaj na kojem počiva sva liturgija kršćanstva (...) On je originalni izvor i snaga moga bića. U njemu stojim kao ono što jesam, ne samo kao sjena; u njemu zaista sam bliže sebi nego što bih ikada bio samo po sebi", navodi među ostalim Joseph Ratzinger, odnosno papa emeritus Benedikt XVI. u svome djelu "Uvod u kršćanstvo".

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja