Budi dio naše mreže

Ključna riječ: papa-benedikt-xvi

U povodu imendana pape u miru Benedikta XVI. prisjećamo se njegova pohoda Hrvatskoj!

"Dragi mladi Hrvati, grlim vas sve kao djecu! Nosim vas u srcu i ostavljam vam svoj blagoslov. Radujte se u Gospodinu uvijek! Njegova radost, radost istinske ljubavi, neka bude vaša snaga", poručio je papa u miru Benedikt XVI. tijekom svoga pohoda Hrvatskoj 2011. U povodu Papina imendana, prisjećamo se tog veličanstvenog posjeta i to iz pera salezijanske mladeži.

Sjećate li se tišine na Trgu bana Jelačića prije devet godina?

Na današnji dan 2011. godine papa Benedikt XVI. započeo je svoj dvodnevni apostolski pohod Hrvatskoj. Geslo pohoda bilo je "Zajedno u Kristu", a pri samom dolasku Benedikt XVI. je rekao: "S velikom radošću dolazim među vas kao hodočasnik uime Isusa Krista. Srdačno pozdravljam ljubljenu hrvatsku zemlju i, kao nasljednik apostola Petra, velikim zagrljajem grlim sve njezine stanovnike."

Istina uskrsnuća: Ljubav je jača od smrti, ona traži vječnost

"Pripovijesti o uskrsnuću posebne su i puno su više od prikrivenih liturgijskih prizora: one prikazuju vidljivi temeljni događaj na kojem počiva sva liturgija kršćanstva (...) On je originalni izvor i snaga moga bića. U njemu stojim kao ono što jesam, ne samo kao sjena; u njemu zaista sam bliže sebi nego što bih ikada bio samo po sebi", navodi među ostalim Joseph Ratzinger, odnosno papa emeritus Benedikt XVI. u svome djelu "Uvod u kršćanstvo".

Molitva za djedove i bake pape u miru Benedikta XVI.

Bake i djedovi vrlo su često prvi prenositelji vjere. Oni su oni koju su nas naučili prve molitve, oni koji su nas vodili u crkvu i oni koji se i danas vrlo često mole za nas. Kada ste se zadnji put pomolili za baku i djeda? Učinite to danas! Kao poticaj donosimo Molitvu za djedove i bake Benedikta XVI. koju je sastavio 2008. godine.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja