Budi dio naše mreže

Koncert snimljen u izolaciji zbog panedmije koronavirusa okupio je klasične glazbenike, plesače i katoličke mislioce.

/ mp

Ove godine se obilježava stogodišnjica rođenja svetog pape Ivana Pavla II., a u povodu te proslave organiziran je globalan internetski koncert koji je okupio talentirane glazbenike, plesače i katoličke istaknute ličnosti, a svi su nastupali u čast jednog od najvećih katoličkih svetaca 20. stoljeća, javlja Aleteia

The Catholic University izvještava kako je koncert održan pod pokroviteljstvom Poljske zaklade za kulturu i umjetnost, zajedno s katoličkim organizacijama, uključujući Zakladu Ivana Pavla II. u Rimu, Institutom za baštinu nacionalne misli, Centar za misao Ivana Pavla II. u Varšavi i puno drugih.

Ivan Pavao II. / Foto: jp2concert.com

Koncert, koji ima svoju vlastitu mrežnu stranicu, privuklo je više od 30 sjajnih umjetnika iz Poljske, Sjedinjenih Američkih Država, Engleske, Njemačke, Koreje, Italije, Japana, Tajvana, Turske i Švicarske. Emisija je zbirka izvedbi iz izolacije, s fotografijama umjetnika i svetog Ivana Pavla II. koje nadopunjuju video. Djela obuhvaćaju operne arije, instrumentalna solistička djela, izvrsne baletske izvedbe, pa čak i nekoliko dueta. Također su prikazane i uvodne riječi poljskog nadbiskupa Stanislava Gadeckog iz Poznanja, predsjednika Poljske biskupske konferencije i američkog kardinala Timothyja M. Dolana iz New Yorka.

Odabir glazbe uspostavlja odličnu ravnotežu između katoličke sakralne glazbe i nekoliko najpoznatijih klasičnih djela.

Prema riječima organizatora koncerta, cilj koncerta je proslava rođenja svetog Ivana Pavla II., kao i promicanje poljske kulture i umjetnosti:

„Cilj je povećati vidljivost poljske kulture u inozemstvu kroz aktivnosti jačanja veza poljske zajednice s njihovom domovinom, organiziranjem aktivnosti usmjerenih na održavanje i promicanje nacionalnih tradicija, povećanja nacionalne, građanske i kulturne svijesti, obrazovanje umjetnošću, propagiranje domoljubnih vrijednosti, buđenje interesa za poljsku povijest, podučavanje poštovanja prema domovini i njezinim herojima, oblikovanje stavova modernog patriotizma.”

Pogledajte koncert za stoti rođendan pape svetog Ivana Pavla II.:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja