Budi dio naše mreže

Papa Franjo je, u sklopu Papinskih misijskih djela, osnovao novi fond za saniranje štete od pandemije koronavirusa.

/ hjb

U izjavi, koju je 6. travnja objavila agencija Fides, službena agencija Papinskih misijskih djela, naznačeno je kako će novac, putem crkvenih struktura i institucija, izravno ići misijskim zemljama.

Prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinal Luis Antonio Tagle pohvalno je prokomentirao najavu osnivanja ovog fonda. “U svom evangelizacijskom poslanju, Crkva je nerijetko na prvim crtama borbe protiv velikih prijetnji ljudskom blagostanju.”

Samo u Africi više od 74 000 redovnica i 46 000 svećenika djeluje u: 7274 bolnica i klinika, 2346 domova za stare i iznemogle te obrazuju 19 milijuna djece u 45 088 osnovnih škola.

“U brojnim ruralnim područjima oni su jedini koji osiguravaju zdravstvenu njegu i obrazovanje. Sveti Otac poziva cijelu veliku mrežu Crkve da se suoči s budućim izazovima”, kazao je kardinal Tagle.

Papin prvi prilog

No, papa Franjo nije samo osnovao ovaj fond, već je dao i prvi prilog u iznosu od 750 000 američkih dolara. Pozvao je tako sve mjesne Crkve i pojedince, koji imaju mogućnosti i želje pomoći, da doprinesu ovom Fondu.

Objašnjavajući svrhu fonda, ravnatelj Papinskih misijskih djela nadbiskup Giampietro Dal Toso je rekao: “Cilj ovoga fonda je potpora prisutnosti Crkve u misijskim područjima, koja također pate zbog posljedica koronavirusa. Kroz crkvene aktivnosti navještaja Evanđelja i praktične pomoći kroz našu široku mrežu, možemo pokazati kako u ovoj krizi nitko nije sam. U tom smislu, crkvene institucije i službenici igraju bitnu ulogu. To je nakana Svetoga Oca. Dok toliko ljudi pati, suosjećamo s njima i pružamo ruku onima koji možda nemaju nikoga da se brine o njima, pokazujući tako ljubav Boga Oca.”

Kroz Papinska misijska djela, Papa je u mogućnosti potpomoći više od 1110 biskupija rasprostranjenih uglavnom u Aziji, Africi, Oceaniji i dijelu Amazonije.

Pridružite se i vi ovoj akciji i svoj prilog uplatite na sljedeći račun:

Papinska misijska djela, Ksaverska cesta 12a, Zagreb

IBAN: HR8323600001500109114 i poziv na broj: 303007

S naznakom: AKCIJA PROTIV KORONE U MISIJAMA

Donacije uplaćene u poslovnicama Zagrebačke banke oslobođene su naknade za usluge platnoga prometa.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja