Budi dio naše mreže

Iako Majka Božja "ljubi sve" i "nije šefica poštanskog ureda kako bi svakodnevno slala poruke", istaknuo je papa Franjo govoreći o Međugorju: "Bog čini čuda u Međugorju".

/ mp

To su neka od promišljanja Svetog Oca iz razgovora s tajnikom vatikanskog Dikasterija za laike, obitelj i život o. Alexandreom Awijem Mellom objavljena u knjizi “Ona je moja majka. Susreti s Marijom” na talijanskom (originalno objavljena na portugalskom 2013. godine).

“Osobna poslušnost Crkvi”, istaknuo je Papa, kriterij je za razlučivanje kada postoje navodna ukazanja i kada postoje “poruke” koje proizlaze iz mogućih “posebno nadarenih ljudi”.

Dok je bio nadbiskup u Buenos Airesu Jorge Bergoglio zabranio je sastanak u crkvi na temu Međugorja jer je jedan od vidioca rekao kako će mu se Gospa ukazati u 16.30 sati. Stoga je nadbiskup Bergoglio rekao kako da ne želi da se taj sastanak održi.

No, papa Franjo je istaknuo kako unatoč njegovom prethodnom neslaganju na temu Međugorja primjećuje brojna svjedočanstva o obraćenju.

“Postoji milost u Međugorju. Ne može se poreći, ljudi se obraćaju”, poručio je papa Franjo, donosi portal Aleteia.

“Papa Franjo je odredio da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtijevaju ispitivanje sa strane Crkve, tj. da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu“, pročitao je Papinu odluku poljski nadbiskup Henryk Hoser početkom svibnja ove godine.

Međugorski fenomen vezuje se uz tvrdnje tadašnje šestero djece kojima se Gospa počela ukazivati od 1981. Nekolicini od njih se Gospa, po njihovim tvrdnjama, ukazuje i danas.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja