Budi dio naše mreže

Ivan Malbašić, predsjednik udruge Obitelji 3plus i docent na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, otac je četiriju djevojčica, Vedrana Marić, članica Upravnog odbora udruge Obitelji 3plus, liječnica je i majka petorice sinova, a Robert Rukavina je privatni poduzetnik i otac čak desetero djece. U emisiji Hrvatskog katoličkog radija Argumenti u utorak posvjedočili su o izazovima i ljepoti življenja u obitelji s brojnom djecom.

/ dt

Demografska situacija u Hrvatskoj je iz godine u godinu sve lošija pa su ovakvi primjeri obitelji koje se ne boje otvoriti životu pravo svjedočanstvo za sve nas. Tajna uspjeha velike obitelji, kako otkrivaju gosti Argumenata, pouzdanje je u Boga i njegovu providnost. Nije lako, ali nitko od njih nikada nije požalio svoju odluku reći “da” životu.

“Djeca su blagoslov i pravo bogatstvo i u obitelji i u društvu”, složili su se Malbašić, Marić i Rukavina.

“Najvažnije i najbolje što sam u životu napravio je da imam toliko djece. Božja providnost je uvijek na djelu. Meni je s mojih desetoro djece puno lakše s Bogom, nego nekome tko ima jedno i bez Boga”, svjedoči Robert Rukavina, koji sa suprugom Nadom ima desetero djece.

“Osjećam veliku odgovornost svjedočenja Božjega plana da se sa svakim novim životom otvaraju nove mogućnosti”, rekla je Marić. Istaknula je da se susretala s brojnim pitanjima poput – jesu li to sve vaša djeca, kako uspijevate, imaju li mame s brojnom djecom vremena za sebe; te da svojim primjerom pokazuju da se uz Božju pomoć sve dobro organizira i da ne osjeća da je za nešto zakinuta. Djeci je normalno to što ih je puno, i nikada im nije dosadno. “Ljubav se množi, što je više djece to je više ljubavi”, posvjedočila je ova majka petorice sinova.

Predsjednik udruge Obitelji 3plus naglasio je da se u Hrvatskoj stvari polako kreću naprijed. Istaknuo je primjer grada Zagreba koji je osigurao status roditelja odgojitelja, naknade za treće dijete, povoljne cijene vrtića, besplatne knjige i slično, o čemu se u drugim krajevima Hrvatske može samo sanjati. “Postoje rješenja, a ono što je ključno i gdje ćemo mi kao udruga nastojati dati svoj doprinos jest da javnost shvati da obitelji s više djece nisu trošak za društvo, nego ulaganje u društvo”, rekao je Malbašić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja