Budi dio naše mreže

Iskreno se nadamo, dragi slušatelji, da smo vam barem malo tijekom gotovo 25 godina postojanja, uljepšali, olakšali i obogatili život svojim programom, te da smo u vaše živote unijeli malu zraku svjetla i topline koja može promijeniti mnogo toga. Hvala vam što nas slušate! Budite i dalje uz vaš HKR.

/ Marijana Daničić

Svjetski dan radija obilježava se 13. veljače u znak sjećanja na 1946. kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda, stoji na stranici Ministarstva kulture. Emitiranje je započeo porukom “Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta.”

Cilj Svjetskog dana radija, podizanje je svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

Sve je bliže i rođendan Hrvatskog katoličkog radija, kada će “dobar radio za dobre ljude” proslaviti 25 godina postojanja i obilježiti gotovo 4 godine preseljenja u nove prostore na Ksaverskoj cesti u zgradi Hrvatske biskupske konferencije koja tako sadrži trenutačno najmodernije opremljen radijski prostor u Hrvatskoj.

Ovom prilikom želimo od srca zahvaliti svim slušateljima, prijateljima i podupirateljima koji nas vjerno prate sve ove godine i bez kojih ne bi bilo ni HKR-a. Budite s nama i dalje i ostavite nam vaše dojmove, želje i pozdrave putem poruka na društvenim mrežama – Instagrama , Facebooka i Twittera i YouTubea. Također, sve informacije o programu i emisijama HKR-a možete potražiti na POVEZNICI. Dragi prijatelji, hvala vam!

Voditelji HKR-a / Filip Ećimović, Zvonko Franc, Tanja Maleš, Branimir Gubić, Tihana Semijalac, Domagoj Pejić, Sonja Kuzmić, Diana Tikvić i David Perić / Foto: Josip Ninković

Crtice iz povijesti

Hrvatski katolički radio osnovali su hrvatski biskupi 1994. godine. Pripreme i uređenja prostora u zgradi Dječačkog sjemeništa u Zagrebu na Šalati trajale su dvije godine. Sve je bilo gotovo 17. svibnja 1997. kada je točno u podne s radom započeo HKR. Svečanim blagoslovom radio je otvorio kardinal Franjo Kuharić. Mjesec dana nakon početka emitiranja programa s radom je započeo i sustav prijatelji HKR-a.  Danas smo dio Hrvatske katoličke mreže koju, uz HKR, čine portal HKM-a te mrežna stranica Informativne katoličke agencije.

Iskreno se nadamo, dragi slušatelji,  da smo vam barem malo tijekom gotovo 25 godina postojanja, uljepšali, olakšali i obogatili život svojim programom, te da smo u vaše živote unijeli malu zraku svjetla i topline koja može promijeniti mnogo toga. Hvala vam što nas slušate! Budite i dalje uz vaš HKR.

Posjet kardinala Bozanića 2005.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja