Budi dio naše mreže

Fotografija dvojice osmogodišnjaka iz Kanzasa koja je postala hit na društvenim mrežama ostat će zapisana u srcima mnogih, jer nosi toplu ljudsku poruku o prihvaćanju, ljubaznosti i dobroti.

/ ts

Povratak u školske klupe uvijek donosi određeno uzbuđenje, ali i nervozu, kako za malene, tako i za odrasle. Društvo s odrastanjem postaje sve utjecajniji faktor u djetetovu životu, s čime se povećava i briga roditelja. Tako je to i u uobičajenim okolnostima, a osobito kad se susrećemo s poremećajima iz spektra autizma. Naime, djeca s autizmom teško proživljavaju nove situacije, osobito uzbuđenje i emocionalnu ushićenost prvog školskog dana.

Fotografija dvojice kanzaških dječaka koji se vraćaju u školske klupe ostat će zapisana u srcima mnogih, jer nosi toplu ljudsku poruku o prihvaćanju, ljubaznosti i dobroti.

Christian je tog dana radosno koračao prema školi i zasigurno, kao i svi školarci, bio zaokupljen i uzbuđen, ali i osjetljiv na tuđu potištenost i strah. Conner je, pak, teže proživljavao povratak u školu. Kako navodi portal Kake.com, Christian je uočio potištenog dječaka, prišao Conneru koji je plakao u kutu, uhvatio ge za ruku i poveo do ulaznih vrata.

Ono što Christian toga dana nije znao jest da je Conner autističan i zbog toga zatečen svime što se oko njega događalo prvog dana u Osnovnoj školi ‘Minneha’ u Wichiti (Kanzas). No, „Christian nije doživio Connera kao drugačijeg”, govore majke obojice dječaka duboko dirnute ovim činom.

“Svakog dana se bojim da mu se netko smije jer ne govori ispravno, ne sjedi mirno ili skače gore-dolje i maše rukama”, kaže Connerova majka zahvalna na ovoj velikodušnoj gesti.

Ponosna i ganuta Christianova majka, na svom Facebook profilu je objavila:

„Kao roditelji često zaboravljamo da naša djeca nisu naša, već pripadaju Bogu. On ih povjerava nama roditeljima da ih pazimo i vodimo. Ponosna sam kao roditelj, ali ovaj trenutak ne govori o meni, već o Bogu koji je upotrijebio Christiana i Connera kao posudu kako bi vratio nadu našem narodu da možemo opet biti ujedinjeni. Nema savršenog roditelja, roditeljstvo je zadatak koji se ne može dovesti do savršenosti. Živimo i učimo iz svojih pogrešaka i rastemo kroz njih.”

Ova je fotografija, navodi Kake.com, trenutak uhvaćen u vremenu koji šalje poruku svijetu: “Jedan čin dobrote može promijeniti nečiji život, može promijeniti svijet. To je sve što je potrebno.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja