Budi dio naše mreže

Bolna prošlost Roba Kenneyja i vlastita potraga za Bogom omogućili su mu da pomogne drugima s odsutnim roditeljima. Otac Roba Kenneya napustio je njega i njegovih sedmero braće i sestara kad je imao samo 14 godina. U vrijeme dok je bio na putu prema mladoj zrelosti, nije imao oca koji bi ga vodio putem.

/ dz

U intervjuu za Shattered Magazine, Kenney ne samo da objašnjava svoje bolno iskustvo koje je proživio kao dječak, već i to kako mu je traženje Boga omogućio da oprosti ocu neposredno prije nego što je umro u 80-ima, prenosi Aleteia. Sad, sa suprugom i dvoje uspješne odrasle djece – Kristine (27) koja radi s djecom i Kyle, softverskog inženjere – Kenney to želi platiti. Činjenica da su njegova djeca odrasla i napustila kuću natjerala ga je da razmišlja kako bi mogao pomoći drugima. Karantena je zapravo bilo savršeno vrijeme za njega da napokon podijeli neke osnovne stvari za drugu djecu koja možda odrastaju u teškim okolnostima – možda su izgubila roditelja ili imaju roditelje koji su odsutni.

Moj životni cilj bio je odgojiti dobre odrasle ljude – ne dobru djecu, već dobre odrasle osobe.

Tako je odani tata otvorio srdačni YouTube kanal pod nazivom “Tata, kako da…?” – kanal koji dijeli osnovne vještine, od vezanja savršenog čvora do manje glamuroznog, odčepljivanja sudopera. “Želim da se radi o svakodnevnim zadacima, ali također bih htio prenijeti neke mudrosti koje sam usput naučio kako bih ohrabrio ljude”, dodajući, “Mislio sam da ću samo pokazati ljudima kako da rade stvari, ali to nekako odjekuje na sasvim drugoj razini. ” Njegovi pozitivni praktični savjeti zaista su dirnuli njegovu publiku koja iz dana u dan raste. S 1,9 milijuna pretplatnika, Kenney svoje “praktične” uređaje za svakodnevne zadatke “dijeli s više ljudi nego što je očekivao. Amaterski “Učini sam” tata prezadovoljan je odazivom i objavio je video “hvala” koji je zabilježio 1,4 milijuna pregleda, u kojem objašnjava koliko se osjeća osjećajno pozitivnim odgovorom koji je dobio. Kenneyjeva poruka zahvale je divna: ne pretpostavlja da su njegovi savjeti najbolji i svjestan je mnogih drugih izvora na mreži. Također prepoznaje vlastite propuste kao otac i važnost traženja oproštaja. I prije nego što završi s otrcanom tatinom šalom, izražava potrebu da samo budemo ljubazni jedni prema drugima.

Rob Kenney upravo je ono što Internetu treba – pozitivan, praktičan i brižan tata koji želi podijeliti svoje vještine. Nije iznenađenje što je zauzvrat prikupio toliko pretplatnika, sljedbenika i pozitivnih poruka.

Nevjerojatan uspjeh videozapisa Roba Kenneya pokazuje potrebu za pozitivnom figurom oca u dječjem životu, a sada milijuni djece koja nisu imala to iskustvo mogu imati koristi od ovog promišljenog, ljubaznog i dobro raspoloženog oca. 

Jedan od videa koji možete vidjeti na njegovom Youtube kanalu pokazuje kako zamijeniti kotač na automobilu.

https://www.youtube.com/watch?v=0KDMdYww4VE

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja