Budi dio naše mreže

Nadbiskup Peter Chung Soon-taek iz Seula nedavno je zaredio 16 novih svećenika i 25 novih đakona za nadbiskupiju koja će biti domaćin Svjetskog dana mladih 2027. u Južnoj Koreji.

/ mdj

S ovim ređenjima, broj svećenika u glavnoj južnokorejskoj nadbiskupiji porastao je s 969 na 985, a s novim đakonima taj bi se broj popeo na 1010.

Vijest objavljena na web stranici nadbiskupije Seoul navodi da su se ređenja održala 1. i 2. veljače u katedrali Myeongdong, a oba je predvodio nadbiskup Chung, donosi CNA.

Foto: Facebook Archdiocese of Seoul

Od zaređenih đakona, njih 21 formaciju je završilo u u Nadbiskupskom sjemeništu, jedan u Redemptoris Mater, jedan đakon pripada Misionarima Riječi, a dvojica su dominikanci.

Foto: Facebook Archdiocese of Seoul

„Kao svećenik koji je Božje oruđe, možda će biti trenutaka u životu kada lutate i posrćete zbog vanjskih i unutarnjih iskušenja, ali s Bogom ćemo sve nadvladati”, rekao je đakon Hwang Jun-ho.

Foto: Facebook Archdiocese of Seoul

U Južnoj Koreji, zemlji od 52,6 milijuna stanovnika u kojoj se većina izjašnjava kao ateistima, katolici predstavljaju oko 11% stanovništva. Prema vatikanskoj novinskoj agenciji Fides, u zemlji ima više od 5700 svećenika i 1784 župe.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja