Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dakonsko-redenje

Vladika Stipić zaredio novog đakona Križevačke eparhije

Križevački vladika Milan Stipić služio je 7. travnja svečanu arhijerejsku liturgiju u grkokatoličkoj župnoj crkvi Uskrsnuća Gospodnjega u Radatovićima u Žumberku koja je te nedjelje slavila naslovni blagdan. Za vrijeme liturgije vladika Stipić je za đakona rukopoložio podđakona Antu Jurkovića.

FOTO Josip Sarić zaređen za đakona u varaždinskoj katedrali

Svečanim euharistijskim slavljem u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu s obredom đakonskog ređenja u subotu, 23. ožujka, predsjedao je varaždinski biskup Bože Radoš i za đakona zaredio Josipa Sarića iz Župe sv. Vida u Varaždinu, objavio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

U Seulu zaređeno 16 svećenika i 25 đakona

Nadbiskup Peter Chung Soon-taek iz Seula nedavno je zaredio 16 novih svećenika i 25 novih đakona za nadbiskupiju koja će biti domaćin Svjetskog dana mladih 2027. u Južnoj Koreji.

Nadbiskup Križić zaredio trojicu bogoslova za đakone

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić predvodio je u subotu 2. prosinca u crkvi Svete Obitelji u Solinu misno slavlje za vrijeme kojega je zaredio za đakone trojicu bogoslova: na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije Petra Paradžika (Župa Materinstva BDM Brda - Split) te na naslov Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Stipu Buljana (Župa Gospe Sinjske) i fra Šimuna Sutona (Župa sv. Petra i Pavla, Kočerin, BiH).

FOTO Đakonsko ređenje u Perušiću

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić za đakona Gospićko-senjske biskupije zaredio je Karla Špoljarića za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio u subotu, 25. studenog, u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Perušiću.

FOTO Nadbiskup Kutleša zaredio trinaestoricu novih đakona

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je u subotu 25. studenoga misno slavlje u crkvi sv. pape Ivana XXIII. u zagrebačkoj Dubravi tijekom kojega je za đakone zaredio trinaestoricu dijecezanskih i redovničkih kandidata.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja