Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svecenicko-redenje

FOTO Vlč. Zoran Maričević zaređen za svećenika Krčke biskupije

Tijekom svečanog misnog slavlja, u utorak 8. svibnja 2024, na vigiliju svetkovine Uzašašća Gospodinova, u krčkoj je katedrali, polaganjem ruku i posvetnom molitvom krčkog biskupa mons. Ivice Petanjka, đakon vlč. Zoran Maričević iz Banjola zaređen za svećenika Krčke biskupije. U misnom slavlju koncelebrirala su 43 svećenika i redovnika.

U Seulu zaređeno 16 svećenika i 25 đakona

Nadbiskup Peter Chung Soon-taek iz Seula nedavno je zaredio 16 novih svećenika i 25 novih đakona za nadbiskupiju koja će biti domaćin Svjetskog dana mladih 2027. u Južnoj Koreji.

Biskup Radoš za prezbitera zaredio vlč. Josipa Špoljarića

U homiliji je ređeniku, vlč. Josipu Špoljariću, biskup Bože Radoš poželio da zajedno s cijelom Crkvom uđe u tajnu prezbiterata, u tajnu Božjeg poziva i poslanja. "Tu tajnu otkriva nam riječ Božja. Naviještamo ju tako da se utisne u našu dušu, da ljudi u nama i po nama mogu čitati tu riječ", kazao je biskup.

Kardinal Puljić zaredio 9 đakona za svećenike Vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije Bosne Srebrene

Tijekom svečanog Euharistijskog slavlja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić zaredio je za svećenike četvoricu đakona Vrhbosanske nadbiskupije (dvojicu iz Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i dvojicu iz Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater) i petoricu đakona Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene: vlč. Josipa Markovića, vlč. Josipa Papka, vlč. Dinu Mustafija, vlč. Paula Henriquea dos Santosa Coelha, fra Mislava Jozića, fra Zvonimira Batistu, fra Marka Cvitkovića, fra Ivana Stanića i fra Miju Ljubosa.

Mladomisnici o svećeničkom pozivu: Uz duhovnu potporu nadišli smo krize

I ove godine smo u Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj bogatiji za svećenička zvanja, a među njima su i mladomisnici vlč. Petar Belina, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i vlč. Ivan Seletković, svećenik Riječke nadbiskupije koji su gostovali u HKR-ovoj emisiji "Aktualno" u utorak, 28. srpnja.

Svećeničko i đakonsko ređenje u Solinu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša predvodio je, u subotu 25. lipnja, na spomendan Bezgrješnoga Srca Marijina, u crkvi Svete Obitelji u Solinu svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio dvojicu đakona: Antuna Matu Antunovića i Klementa Radosoljića na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije te bogoslova fra Richarda Kakule Mahamba za đakona Franjevačke provincije Svetog Benedikta Afričkog (Demokratska Republika Kongo).

Svećeničko ređenje Josipa Bulata, Darija Stankovića, Marina Mlađenovića i Kristijana Pezića

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 18. lipnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg su za svećenike zaređeni kandidati Josip Bulat iz Župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Darijo Stanković iz Župe sv. Mihaela ark. u Gradacu na moru, Marin Mlađenović iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i Kristijan Pezić iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Proslavljeno 25 godina svećeničke vjernosti

Devet svećenika zaređenih na području Zagrebačke metropolije svečano je obilježilo i proslavilo svojih 25 godina službe u Josipovom svetištu u Karlovcu na misi u utorak, 22. rujna.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja