Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svecenicko-redenje

Kardinal Puljić zaredio 9 đakona za svećenike Vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije Bosne Srebrene

Tijekom svečanog Euharistijskog slavlja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić zaredio je za svećenike četvoricu đakona Vrhbosanske nadbiskupije (dvojicu iz Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i dvojicu iz Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater) i petoricu đakona Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene: vlč. Josipa Markovića, vlč. Josipa Papka, vlč. Dinu Mustafija, vlč. Paula Henriquea dos Santosa Coelha, fra Mislava Jozića, fra Zvonimira Batistu, fra Marka Cvitkovića, fra Ivana Stanića i fra Miju Ljubosa.

Mladomisnici o svećeničkom pozivu: Uz duhovnu potporu nadišli smo krize

I ove godine smo u Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj bogatiji za svećenička zvanja, a među njima su i mladomisnici vlč. Petar Belina, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i vlč. Ivan Seletković, svećenik Riječke nadbiskupije koji su gostovali u HKR-ovoj emisiji "Aktualno" u utorak, 28. srpnja.

Svećeničko i đakonsko ređenje u Solinu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša predvodio je, u subotu 25. lipnja, na spomendan Bezgrješnoga Srca Marijina, u crkvi Svete Obitelji u Solinu svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio dvojicu đakona: Antuna Matu Antunovića i Klementa Radosoljića na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije te bogoslova fra Richarda Kakule Mahamba za đakona Franjevačke provincije Svetog Benedikta Afričkog (Demokratska Republika Kongo).

Svećeničko ređenje Josipa Bulata, Darija Stankovića, Marina Mlađenovića i Kristijana Pezića

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 18. lipnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg su za svećenike zaređeni kandidati Josip Bulat iz Župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Darijo Stanković iz Župe sv. Mihaela ark. u Gradacu na moru, Marin Mlađenović iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i Kristijan Pezić iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Proslavljeno 25 godina svećeničke vjernosti

Devet svećenika zaređenih na području Zagrebačke metropolije svečano je obilježilo i proslavilo svojih 25 godina službe u Josipovom svetištu u Karlovcu na misi u utorak, 22. rujna.

Svećenički poziv je nešto najveće i najljepše što mi je Bog darovao - upoznajte karmelskog mladomisnika o. Marka Maglića

„To otajstvo me nadilazi, ali istovremeno me tjera da budem manji od makova zrna, da sebe sakrijem pred Isusom, da upućujem na njega”, rekao je o. Marko od Duha Svetoga (Maglić), nedavno zaređen za svećenika u Mariji Bistrici. Za mladomisničko geslo odabrao je riječi „Totus Tuus“ - "Sav tvoj", kao znak potpunog predanja Bl. Djevici Mariji jer vjeruje da je Marija najsavršeniji i najbolji put do Isusa. Saznajte kako je doživio svoje ređenje, što za njega znači biti svećenik i zašto je odabrao karmelski red.

Novi služitelji Kristovog otajstva - upoznajte nekolicinu ovogodišnjih mladomisnika!

Svetkovina je Presvetoga Tijela i Krvi Kristove. To je najveći dar koji nam je prije svoga odlaska ostavio Krist Gospodin, kako bismo se hraneći tom hranom mogli posvetiti i postati dionicima božanske naravi. A vlast i moć da kruh i vino pretvaraju u Tijelo i Krv Isus je dao apostolima. Oni su pak to prenijeli sve do svećenika koji danas žive s nama i među nama.

Kardinal Bozanić zaredio dvadesetoricu svećenika - Od danas ne žive više za sebe nego za one kojima ih Bog šalje

"Crkveni su se naučitelji, suočeni s veličinom milosti svećeničkog poziva i službe, osjećali dužnima neprestano pozivati svećenike na obraćenje da bi njihov život i služba odgovarali onome što od njih traži sakrament svetog reda koji su primili", naveo je kardinal Bozanić predvodeći svečano euharistijsko slavlje svećeničkoga ređenja u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja