Budi dio naše mreže

Njegova motivacija za sudjelovanje u natjecanju bila je prikupljanje novca za pomoć siromašnima u četvrti Santa Eugenia u urugvajskom glavnom gradu Montevideu. Iako nije pobijedio na natjecanju, objavio je svoj cilj i kaže da se javio donator s istom svotom novca koju bi dobio kao nagradu da je pobijedio na natjecanju. "Slasticom sam želio odati počast Ivanu Pavlu II., koji je “putovao svijetom na kopnu i na moru evangelizirajući. Mislim da sam bio tu zbog toga, da evangeliziram. Zato me on inspirirao. Razlog moje prisutnosti u takvom programu bio je pokušaj, na urugvajski način, prenijeti Krista.”

/ dz

Vlč. Juan Andrés Verde ušao je u završni krug slavnog kuharskog natjecanja među mnoštvom talentiranih kandidata. Za posljednju rundu, 10. prosinca, završio je izazov s obrokom od tri slijeda nevjerojatnim misionarskim obratom. Odlučio je napraviti omiljeni kolač pape Ivana Pavla II. za desert – “papin millefeuille”, poznatu Papieska Kremowka. “Desert je moja slaba točka”, rekao je vlč. Verde je priznao i kroz smijeh dodao: “Ali papa Ivan Pavao II. može me spasiti!” Kasnije je dodao da bi volio jednog dana pripremiti desert za papu Franju.

Prvi je put vidio recept upravo ovdje na Aletei!

Iako nije pobijedio na natjecanju, vlč. Verde je izašao kao pobjednik, sretan što je kroz svoju strast za kuhanjem uspio prenijeti svoju vjeru u Krista. Rekao je za Aleteiu: “Želio sam pokušati prenijeti poruku uz svaki tečaj. S prvim (“vitel toné”, tradicionalno božićno jelo u regiji, ur.), važnost obitelji, Božića s Isusom. Zatim, s palentom za surfanje i travnjak, htio sam napraviti nešto što bi moglo biti prisutno u svakom domu.”

Iako nije pobijedio na natjecanju, objavio je svoj cilj i kaže da se javio donator s istom svotom novca koju bi dobio kao nagradu da je pobijedio na natjecanju.

Slasticom je želio odati počast Ivanu Pavlu II., koji je “putovao svijetom na kopnu i na moru evangelizirajući. Mislim da sam bio tu malo zbog toga, da evangeliziram. Zato me on inspirirao. Razlog moje prisutnosti u takvom programu bio je pokušaj, na urugvajski način, prenijeti Krista.”

Doista, njegova motivacija za sudjelovanje u natjecanju bila je prikupljanje novca za pomoć siromašnima u četvrti Santa Eugenia u urugvajskom glavnom gradu Montevideu. Iako nije pobijedio na natjecanju, objavio je svoj cilj i kaže da se javio donator s istom svotom novca koju bi dobio kao nagradu da je pobijedio na natjecanju. Nakon natjecanja dobio je herojsku dobrodošlicu od ljudi iz susjedstva, što se može vidjeti na fotografijama koje je podijelio s Aleteiom.

“Sretan sam što sam uspio ispuniti ciljeve za susjedstvo, što sam upoznao tako dobre ljude i što sam ponizno mogao ostaviti poruku sreće, nade i vjere. To je moguće! Uvijek je moguće! Uz Božju pomoć!”

“Želim svima reći: ŽIVOT je vrijedan! Neka vas Bog sve obilno blagoslovi! I NEĆEMO STATI DOK NE DOĐEMO U NEBO!” uzviknuo je, završivši motom koji je često ponavljao tijekom natjecanja.

Vjerovali ili ne, vlč. Verde je Aleteii rekao da je za desert saznao u članku Aleteie.

Još prije kuharskog natjecanja karizmatični vlč. Verde je bio poznat u međunarodnim medijima. Prije upisa u sjemenište igrao je ragbi za urugvajsku reprezentaciju mladih u ragbiju na svjetskim natjecanjima u Irskoj i Japanu. Njegovo ređenje 2017. dospjelo je u vijest, a na društvenim mrežama ima desetke tisuća pratitelja.

Želite li se i vi okušati u pripremi ove slastice? Recept saznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja