Budi dio naše mreže

Pater Ike boravi u Manili na Filipinima kako bi se susreo s ljudima koji žive na marginama. U završnom dijelu treće probacije koju svaki isusovac prolazi nekoliko godina nakon ređenja p. Ike želi "izvući" ono najbolje iz svojeg svećeničkog poslanja.

/ fe

U sklopu posebne formacije pater Ike Mandurić svoju kušnju provodi na Filipinima, donosi mrežna stranica Isusovci.

Tijekom formacije koja traje i nakon ređenja, isusovci se suočavaju s trećom kušnjom ili probacijom. Ona traje šest mjeseci i sastoji se od tri dijela:

Izučavanja isusovačkih dokumenata i duhovnosti (tri mjeseca)
Intenzivnih duhovnih vježbi od 30 dana u tišini s pet dnevnih razmatranja po sat vremena (mjesec dana)
Zahtjevnog pastoralnog rada (dva mjeseca)

S ciljem izvlačenja onog najboljeg iz svojeg svećeničkog poslanja, p. Ike boravi u Manili na Filipinima kako bi se susreo s ljudima koji žive na marginama društva.

Isusovac svoj dan započinje buđenjem u 4:30 i višesatnim pješačenjem do sela u kojima djeluje. Ljudi s kojima trenutno radi potrebni su duhovne i materijalne pomoći nakon što im je tajfun porušio kuće, a  s p. Ikom komuniciraju pogledom i gestama zbog različitih jezika koji se koriste u svakom pojedinačnom selu.

Po završetku ove intenzivne probacije p. Ike će položiti zadnje zavjete i biti pritjelovljen Družbi Isusovoj.

Dodajmo da se u svojem poslanju i radu Isusovci vode jednim od osnovnih načela duhovnosti sv. Ignacija Loyolskoga, utemeljitelja Družbe Isusove: čovjek je na svijetu s uzvišenom zadaćom da Boga hvali i u tom je dužan ići uvijek dalje, ostavljajući grješne požude, ne tražeći svoju vlastitu slavu i otkrivajući Boga koji je uvijek veći.

To načelo je sažeto u latinskom izrazu “Ad maiorem Dei Gloriam”(AMDG), a znači “na veću slavu Božju”. U hrvatskom je jeziku još uobičajeniji izraz: ” Sve na veću slavu Božju”, latinski: “omnia ad maiorem Dei gloriam” (OAMDG).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja