Budi dio naše mreže

U Summitu u New Jersey, u samostanu Gospe od Krunice, sestre su uzele iglu i konac kako bi pomogle u borbi protiv širenja koronavirusa. A koji je njihov zadatak? Izrada maski!

/ mp

Zbog nedostatka maski za lice za zdravstvene radnike diljem zemlje, bolnice traže pomoć javnosti, a kako časne sestre uvijek imaju negdje višak tkanine, izrada maski ispostavila se kao odlična ideja, prenosi Nedjelja.ba.

Sestra Joseph Mary O. P. objasnila je kako je do toga došlo: „Naša lokalna bolnica poslala je e-mail lokalnim stanovnicima s obavijesti o nedostatku osobne zaštitne opreme i zatražila pomoć. Čak su dodali i YouTube video o tome kako napraviti masku za lice. Budući da većina redovnica zna šivati (vještina kojoj nas obično uče u novicijatu), mislili smo da će ovo biti savršen projekt za nas. Budući da šivamo većinu onoga što nosimo (navike, velove, trakice, pregače, itd.), Imamo puno rezervnih dijelova. Sretne smo što to možemo učiniti za svoje zdravstvene radnike: šivati maske za lice i moliti se za sve one koji će ih koristiti.“

U samostanu Gospe od Krunice

Imajući na raspolaganju materijal i upute Atlantskog zdravstvenog sustava, sestre naporno rada na stvaranju novih zaštitnih maski i svima poručuju da se mole, nadaju i prave maske.

Redovnice imaju dugu povijest obilježenu služenju potrebama bolesnih i umirućih. Sv. Marianne Cope i Majka Terezija brinule su za oboljele od lepre i drugih bolesti; Majka Mary Odilia Berger njegovala je oboljele od malih boginja; majka Frances Xavier Cabrini brinula je za one koji su bili pogođeni žutom groznicom. Sestre su osnivale i bolnice i to je samo jedan dio beskonačnog popisa.

Dok se svijet bori da pronađe izlaz iz pandemije, umirujuće je znati da svi dijelovi društva na kreativne načine nastoje dati svoj doprinos u zaustavljanju bolesti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja