Budi dio naše mreže

Krunica pacijenta oboljelog od Covida-19 nosi duboku poruku.

/ mp

Misionar je dao svoju krunicu medicinskom bratu prije nego što je završio na infuziji u bolnici u brazilskom gradu Fortalezi, a njegovo svjedočenje dodirnulo je tisuće života nakon što je mladi medicinski brat podijelio priču na društvenim mrežama, donosi Aleteia.

Francisco Brito bio je katolički misionar iz Brazila, i posvećeni član Zajednice saveza Shalom te je bio i suprug i otac četvero djece. Kad se prošlog ožujka razbolio od Covida-19, završio je u bolnici te je stavljen na infuziju.

Savez Shalom također je objavio njegovu priču na svojim mrežnim stranicama.

Brito je već uspostavio dobar odnos s 25-godišnjim medicinskim bratom Rubenom Cavalcanteom koji ga je obilazio. Kad je došlo vrijeme za infuziju, Brito je dao posljednje svjedočanstvo o svojoj vjeri.

Cavalcante je to opisao u Instagram priči:

“Nažalost, neću mu moći vratiti krunicu ovdje na ovom svijetu, ali znam da ga Gospa prima na Nebo. Želim samo da se njegova obitelj može utješiti i da se mogu pouzdati u Boga. Kao što mi je rekao toga dana, ‘sve pridonosi dobru onih koji vole Boga.'”

Misionar je pokopan 23. ožujka. Uz gore citirane riječi, Cavalcante je napisao:

“Posljednjih sam dana čuo izreku koja pomaže razumjeti sve ovo: ‘Kad ste zdravstveni djelatnik i idete na posao, mogu se dogoditi dvije stvari: ili dodirnete srce nekog pacijenta ili će neki pacijent dodirnuti vaše srce.'”

Britova vjera i povjerenje u Boga dok je izgovarao ono za što je znao da bi mogle biti njegove posljednje riječi zasigurno su dirnule srce Rubena Cavalcantea i srca mnogih drugih ljudi kroz njegovo svjedočenje. Koji bi veći dar misionar mogao dati od svoje vjere i molitve?

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja