Budi dio naše mreže

Samo 40 dana prije Svjetskog dana mladih 2023. u Lisabonu, Portugal, papa Franjo rekao je da je spreman i da ga loše zdravlje neće spriječiti.

/ vbb

“Neki misle da ne mogu ići zbog bolesti, ali liječnik mi je rekao da mogu, pa ću biti s vama”, rekao je u videu upućenom mladima od 22. lipnja, prenosi Catholic News Agency. 

Papa Franjo se nastavlja oporavljati od abdominalne operacije kojoj je bio podvrgnut 7. lipnja. Otpušten je iz bolnice prošlog petka i vratio se na privatne sastanke, iako je njegova javna audijencija u srijedu, 21. lipnja, otkazana.

U videu koji je snimio biskup Américo Aguiar, lisabonski pomoćnik i koordinator Svjetskog dana mladih 2023., papa Franjo podigao je sivi ruksak s oznakom Svjetskog dana mladih i rekao: „Spreman sam! Sve već imam i jedva čekam da krenem!”

Tema Svjetskog dana mladih 2023., koji će se održati od 1. do 6. kolovoza, je “Marija je ustala i žurno otišla.”

Lisabon će obilježiti četvrti put da papa Franjo prisustvuje međunarodnom susretu mladih koji je 1985. godine ustanovio papa Ivan Pavao II.

Događaj obično privuče stotine tisuća mladih i očekuje se da će udvostručiti populaciju glavnog grada Portugala od 505.000 ljudi tijekom prvog tjedna kolovoza.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja