Budi dio naše mreže

"Katolička biskupija Enugu zahvalna je Svemogućem Bogu što je zaštitio oca Okidea, a vama zahvaljuje na molitvama i misama tijekom ovog teškog razdoblja."

/ ts

Biskupija Enugu u Nigeriji izrazila je svoju zahvalnost Bogu i vjernicima nakon oslobađanja oca Marcellinusa Obioma Okidea koji je otet 17. rujna, donosi Catholic News Agency.

U izjavi od 22. rujna koju je dobio ACI Africa, CNA-ov suradnik u Africi, otac Wilfred Chidi Agubuchie, kancelar biskupije Enugu, rekao je: “Drago nam je obavijestiti vas da je naš brat i svećenik, otac Marcellinus Obioma Okide, pušten iz ruku otmičara.”

Agubuchie je rekao da je Okide, župnik župe St. Mary Amofia-Agu Affa u biskupiji Enugu, oslobođen u četvrtak navečer, 21. rujna.

“Katolička biskupija Enugu zahvalna je Svemogućem Bogu što je zaštitio oca Okidea, a vama zahvaljuje na molitvama i misama tijekom ovog teškog razdoblja”, rekao je Agubuchie. Neka Gospa, Pomoćnica kršćana, zagovara nas i našu zemlju Nigeriju.

Nigerija živi u sve većoj nesigurnosti od 2009. godine kada je počela pobuna Boko Harama s ciljem pretvaranja zemlje u islamsku državu. Otada je Boko Haram, jedna od najvećih islamističkih skupina u Africi, organizirala neselektivne terorističke napade na različite ciljeve, uključujući vjerske i političke skupine, kao i civile. Nesigurna situacija u zemlji dodatno se zakomplicirala sudjelovanjem pretežno muslimanskih Fulani stočara koji se također nazivaju Fulani Milicija.

Slučaj Okide posljednji je u nizu otmica i ubojstava pripadnika klera, sjemeništaraca i drugih kršćana u ovoj najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji.

Dana 2. kolovoza, svećenik i sjemeništarac oteti su iz biskupije Minna. Otac Paul Sanogo iz Malija i sjemeništarac Melchior Mahinini iz Tanzanije oslobođeni su 23. kolovoza nakon tri tjedna zatočeništva. U intervjuu za ACI Africa od 1. rujna, dva člana Misionara Afrike rekla su da je trauma koju su doživjeli tijekom trotjednog zatočeništva bila blagoslov, jer je ojačala njihovu vjeru.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja