Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nigerija

NIGERIJA Najveća vrijednost su ljudi koji u moru različitosti pokušavaju naći načina kako živjeti zajedno

„Nigerija je možda najvažnija zemlja afričkog kontinenta“, ističe u emisiji Put pod noge dr. Vanja Ivan Savić, profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, vodeći stručnjak za pitanja pravnog uređenja djelovanja vjerskih zajednica. „Često kad razgovaram o Africi sa studentima koji se žele baviti njome u međunarodnim odnosima i pravu znam reći: 'Ako želiš razumjeti Afriku, kreni s Nigerijom!'“

S. Marija Lucija Vincek: Život žrtve Bog višestruko nagrađuje!

Karmelićanka Božanskog Srca Isusova s. Marija Lucija Vincek kao misionarka djeluje 18 godina u Nigeriji. Božja providnost, kako ističe, dovela ju je u tu najmnogoljudniju afričku zemlju s velikim potrebama. U uvjetima drugačije klime i kulture, u skromnim životnim uvjetima, sestre su nastavile izgrađivati na temeljima irskih misionari koji su protjerani za vrijeme Biafra rata.

Misionarka iz Nigerije poziva: Dajmo im vode!

Sušna sezona ostavlja bez vode stanovništvo u selu Umuozu gdje djeluju misionarke Hrvatske provincije Karmelićanki Božanskog Srca Isusova. U nedostatku vode prisiljeni su piti vodu iz potoka koja nije ispravna za piće. Sestre su iskopale bunar i mole se Bogu da providi donatore kako bi vodu sproveli u selo.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja