Budi dio naše mreže

Apostolski nuncij u Saveznoj Republici Njemačkoj mons. Nikola Eterović pozvao je na početku zasjedanja Njemačke biskupske konferencije okupljene biskupe da sačuvaju jedinstvo Crkve.

/ anh

Njemački biskupi okupili su se u Fuldi na jesenskom zasjedanju koje se održava od 20. do 24. rujna.

Nadbiskup Eterović je u svom pozdravu na početku zasjedanja – kako prenosi njemački portal Katolisch – podsjetio na nedavno objavljeni razgovor pape Franje za španjolsku radijsku postaju COPE.

Tu je Sveti Otac rekao da mnoge njemačke biskupe ne potiču zle namjere, već ‘pastoralno nastojanje’ u koje ipak mnogi nužni naputci Pape ‘nisu uključeni’. Te naputke formulirao je 29. lipnja 2019.godine u pismu ‘hodočasničkom narodu Božjem u Njemačkoj’.

Mons. Eterović podsjetio je da je još državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin u svom govoru u Berlinu prije tri mjeseca ponovio neke dijelove tog Papinog pisma i pritom se referirao na ‘značenje jedinstva u Katoličkoj Crkvi’.

Parafrazirajući Svetoga Oca rekao je da kad god se neka mjesna Crkva pokušala sama izdići iznad pitanja za koja nadležnost ima opća Crkva – kad se oslonila samo na vlastite snage, metode i inteligenciju – završavalo je tako da se nevolja koju su željeli savladati održala i još se uvećala.

Ostali citati iz Papine poslanice njemačkim katolicima činili su srž govora nuncija Eterovića.

„To ne znači da ne trebamo napredovati, ići naprijed, ništa ne mijenjati ili čak niti razgovarati ili se suprotstaviti, već je to jednostavno rezultat spoznaje da smo zapravo kao bića dio većeg tijela koje nam postavlja zahtjeve, koje na nas čeka i treba nas i od kojega i mi tražimo, očekujemo i koje trebamo. Radost je osjećati se dijelom svetog i strpljivog, vjernog naroda Božjeg“, rekao je.

Uz ostalo, sažeo je nuncij: „Ova opomena, koja je poziv (njemačkim biskupima) da ostanu čvrsto vezani u jedinstvu Katoličke Crkve, dio je Petrova poslanja da učvrsti svoju braću u vjeri“, izvijestio je, uz ostalo, portal Katholisch.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja