Budi dio naše mreže

Benediktinski red provincije svete Skolastike od Viktorije, koji se nalazi u pokrajini Buenos Aires prihvatio je poziv pape Franje da osnuje monašku zajednicu u samostanu Mater Ecclesiae.

/ mdj

Skupina benediktinki iz Argentine uskoro će se useliti u vatikanski samostan, gdje je živio papa Benedikt XVI. nakon svoje ostavke, prenosi CNA.

Šest časnih sestara uselit će se početkom siječnja u samostan koji se nalazi u Vatikanskim vrtovima u Gradu Vatikanu, navodi se u priopćenju za javnost.

Sveti papa Ivan Pavao II  podigao je samostan Mater Ecclesiae za redovnice kontemplativnog života 1994. godine. Različite skupine klauzurnih redovnica, koje su se izmjenjivale svake tri godine, živjele su u samostanu do studenog 2012. godine.

Vatikan je rekao da je nakon smrti Benedikta XVI. 31. prosinca 2022. papa Franjo odlučio obnoviti samostan u njegovu izvornu namjenu kao mjesto gdje “kontemplativni redovi podupiru Svetog Oca u njegovoj svakodnevnoj brizi za cijelu Crkvu kroz molitvu.

Samostan će nadzirati Guvernator Vatikanskog Grada.

Podsjetimo, Benedikt XVI. svoju je mirovinu proveo u molitvi i meditaciji u samostanu Mater Ecclesiae. Pomagali su mu njegov osobni tajnik nadbiskup Georg Gänswein i četiri posvećene žene.

Papa emeritus uselio se u samostan, koji je nakon obnove tada bio prazan 2. svibnja 2013. i ostao je tamo do svoje smrti 31. prosinca 2022.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja