Budi dio naše mreže

U razgovoru za Večernji list, objavljenog u subotu, apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser govori o argumentima u korist Međugorja, o skrbi Svetoga Oca za razvoj pastorala koji se tu odvija, ocjenjuje dosadašnji boravak u Međugorju, odgovara u kakvim je odnosima s biskupom Ratkom Perićem, kako surađuje s franjevcima, je li se susreo s međugorskim vidiocima te kakvo će biti njegovo izvješće.

/ mp

„Dovoljno je doći ovdje i doživjeti iskustvo, koje poznaju brojni građani BiH i koji dolaze ovdje u vrlo velikom broju. Međugorje ne treba biti apologija, nego iskustvo građana BiH koji dolaze u velikom broju ovdje i žive ovo iskustvo.

Mislim da je najbolja metodologija i način upoznavanja Međugorja doći ovdje i živjeti ovo iskustvo ovdje. To je moja metodologija. Oni koji su željeli vidjeti Krista njima je rečeno: dođite i vidite.

Važnost moje nazočnosti ovdje nadasve je odluka Svetoga Oca koji je odlučio poslati mene kao apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje i time je naglasio važnost Međugorja i njegovo značenje“, izjavio je o svome doživljaju i o svojoj ulozi apostolski vizitator za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser s kojim je obavljen razgovor drugoga dana nove godine u Međugorju.

„Važan argument u korist Međugorja je sama statistika Međugorja. Vidimo da se povećava broj hodočasnika i ne samo da dolaze hodočasnici iz cijeloga svijeta, nego nakon njihova povratka kući čine sve da bi nastavili živjeti u duhu i pobožnosti, nadasve koju su otkrili i ponovno pronašli ovdje u Međugorju. Čini mi se da su u svijetu brojniji oni koji znaju gdje se nalazi Međugorje i oni znaju gdje je Međugorje, a možda ne znaju koji je glavni grad BiH. To je za njih točka prepoznavanja, mjesto orijentacije.

Snaga privlačnosti Međugorja objašnjava se činjenicom da doći ovdje nije jednostavno. Ljudi se jako trude i naprežu da dođu u Međugorje da proputuju nekoliko etapa i stignu ovdje“, objasnio je mons. Hoser, koji je lani 22. srpnja preuzeo dužnost apostolskog vizitatora za župu Međugorje po nalogu pape Franje i otada stalno boravi u Međugorju, svakodnevno sudjeluje na euharistijskim slavljima, susreće se s brojnim hodočasnicima, a povremeno im drži i kraće kateheze.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja