Budi dio naše mreže

Od 19. rujna do 30. listopada ove godine Marijini obroci provodili su humanitarnu kampanju "Pokreni se za obroke". Cilj kampanje bio je proći 7153 kilometra, koliko dijeli Hrvatsku od Etiopije, te prikupiti donacije kako bi se osigurali svakodnevni školski obroci za djecu u Etiopiji.

/ hjb

Provodeći svakodnevne aktivnosti hodanja, trčanja, letenja, rolanja, planinarenja ili jednostavnog druženja, sudionici kampanje “Pokreni se za obroke” nadišli su naša očekivanja prešavši 53.542,2 kilometra, čime su uspjeli spojiti Hrvatsku i Etiopiju čak 7,5 puta. Zahvaljujući njihovoj velikodušnosti i spremnosti na pomoć prikupljeno je dovoljno donacija za svakodnevni obrok 349 djece u Etiopiji, objavili su Marijini obroci Hrvatska.

Kolaž sudionika kampanje / Foto: Marijini obroci

U kampanji Marijinih obroka sudjelovali su mladi i stari, pojedinci i skupine, obitelji i prijatelji, pa čak i cijeli razredi u školama.

Da djeca imaju najveće srce i spremnost za pomoć, pokazala su i ovoga puta, kada su za svoje kilometre pronašla i prigodne sponzore te prešla najveći broj kilometara.

Kroz provedbu nekih od svojih najdražih sportskih aktivnosti, učenici su pomogli da se djeci u Etiopiji osigura svakodnevni obrok te dobiju nadu kako će ponovno u miru uživati u svakodnevnim školskim i dječjim radostima.

Smrtno stradalo više tisuća, a prognani milijuni Etiopljana

Sukobi u etiopskoj pokrajini Tigray, koji su započeli u studenom 2020. godine, uzrokovali su neviđene gubitke te gurnuli zemlju u bijedu. Rat je uzrokovao smrt više tisuća ljudi, a još milijuni bili su prisiljeni pobjeći iz svojih domova. Potaknuti izvješćima svjetskih agencija, koje rat u Etiopiji nazivaju trenutno najvećom humanitarnom krizom, ali i svjedočanstvima ljudi koji su prošli užase rata, Marijini obroci pokrenuli su kampanju “Pokreni se za obroke”.

Kampanja “Pokreni se za obroke” / Facebook

Kampanja je pokrenuta kako bi se podigla svijest o nezamislivoj tragediji koju svakodnevno proživljavaju stanovnici regije Tigray, te kako bi dobrotvornim donacijama pomogli najmlađim pripadnicima etiopskog društva, odnosno djeci.

Marijini obroci neizmjerno su zahvalni svim sudionicima i podupirateljima koji su odvojili dio svog slobodnog vremena te se uključili u kampanju. Ugodno su iznenađeni provedbom velikog broja aktivnosti kojima se podigla svijest o stanju u Tigrayu i Etiopiji. Prikupljene su dobrotvorne donacije koje će omogućiti svakodnevni obrok djeci kojoj je to trenutno najpotrebnije.

“Čini se da ljubav prema bližnjem počinje u našim srcima; to je onaj spontani osjećaj sućuti koji nas tjera da želimo učiniti nešto dobro za osobu koja trpi.” Magnus MacFarlane-Barrow

Marijini obroci u svijetu svakoga dana hrane više od 2,2 milijuna djece

Marijini obroci Hrvatska dio su međunarodnog projekta koji svakodnevno pruža obrok djeci na mjestu obrazovanja u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta. Trenutno osiguravaju obroke za više od 2,2 milijuna djece u 20 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba. Samo 132 kune dovoljne su da dijete tijekom cijele školske godine prima obrok u školi.

Za više informacija o Marijinim obrocima posjetite www.marysmeals.hr. Za programe prehrane možete donirati na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci: IBAN: HR7923600001102102666 / SWIFT: ZABAHR2X

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja