Budi dio naše mreže

"Kreativna i uvijek bogata snaga nade, koja je rođena iz evanđeoskoga siromaštva, oslobađa za evangelizaciju i za svjedočanstvo", poručio je nedavno papa Franjo u pismu „hodočasničkomu Božjemu narodu u Njemačkoj”. Konkretnost ove Papine poruke živi se svakodnevno u franjevačkoj misiji "Mali dom" u Keniji. Saznajte kako su obične cipele dječaku Dennisu vratile osmijeh na lice, a njegovim roditeljima nadu u bolju budućnost.

/ hk

Franjevačku misiju u selu Lower Subukia, u Keniji, vodi najmlađi hrvatski misionar fra Miro Babić. Živeći među ljudima, fra Miro i njegova subraća pomažu u stvaranju boljih uvjeta života u kojem će se obitelji moći prehraniti, a mladi školovati.

“Cipele za Erica” / Foto: Facebook

Već smo pisali o njihovom projektu “Cipele za Erica” i tom nam je prilikom zagrebački profesor Tonći Maleš pojasnio kako je to projekt koji je usmjeren na najveći problem u misiji “Mali dom”, a to su – cipele. Naime, na tom se području nalazi 16 škola i oko 600 do 1000 djece bez obuće.

Foto: Foto kolaž/Facebook

Na svetkovinu Velike Gospe na svojim su društvenim mrežama objavili dirljivu priču o tome kako dobrota uvijek pronađe pravi put. Objavu prenosimo u cijelosti.

Uz današnji blagdan jedna lijepa priča iz naše misije. Dijeleći Erikove cipele u školi Momoi sreli smo i dječaka koji ne samo da je bio bos, nego je na lijevom stopalu imao otvorenu ranu. Raspitali smo se i saznali što se dogodilo. Dennis (tako se, naime, naš mali junak zove) je kuhao ručak dok su roditelji bili u nadnici. Mala i trošna kuhinja se zapalila, a on je spašavajući dvojicu mlađe braće zadobio opeklinu. “Možemo li kako pomoći”, upitasmo. “Pa možda da ga odvedete u Dom zdravlja”. “Nema problema”, rekosmo. “Možemo li učiniti još nešto?” Sramežljivo i ispričavajući se učiteljica spomene da bi bilo predivno da mu se napravi nova kuhinja, još kad bi bila limena… Eto, ovako djeluje dobrota onih koji pomažu rad naše misije. Pretvara se u cipele za ranjene noge i nadu za ranjene obitelji. I to limenu…

A ako se i vi želite priključiti ovom ili nekom drugom njihovom projektu, informacije potražite na web stranici Malog doma.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja