Budi dio naše mreže

"VolontiRAJ NA ZEMLJI" slogan je pod kojim će se ove godine održati sedma volonterska akcija u Bosni i Hercegovini. Započinje 29. rujna, a završava 2. listopada. Na ovogodišnjoj akciji prijavljeno je 650 volontera radeći na 65 prijavljenih projekata u cijeloj BiH.

/ HKM

Beskompromisna akcija kojoj će se prvi put pridružiti i mladi iz hercegovačkih biskupija započinje u četvrtak, 29. rujna konferencijom za medije, nakon čega će volonteri u petak, 30. rujna započeti svoje volonterske aktivnosti radeći na 65 prijavljenih projekata u cijeloj BiH. To je sedma po redu volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“, koja se u Bosni i Hercegovini realizira od 2010. kada je na akciji sudjelovalo 800 volontera, javlja Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. iz Sarajeva na svojim mrežnim stranicama.

Na ovogodišnjoj volonterskoj akciji prijavljeno je 650 volontera i to iz Fojnice, Sarajeva, Kiseljaka, Kreševa, Gromiljaka, Busovače, Novog Travnika, Travnika, Brčkog, Mostara, Čapljine, Domaljevca, Odžaka, Tuzle, Gojevića, Zenice. Osim mladih koji su aktivni u svojim župnim zajednicama, Framama i drugim udrugama, ovogodišnjoj akciji pridružit će se i mnoge osnovne i srednje škole kako iz Vrhbosanske nadbiskupije, tako i iz hercegovačkih biskupija.

U sljedećim danima projektni tim zajedno s projekt koordinatorom Josipom Milanovićem, finalizirat će pristigle prijave, nakon čega će obavijestiti sve prijavljene volontere, volonterske skupine o detaljima akcije.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje svim volonterima, župnicima, redovnicama, ravnateljima, profesorima i nastavnicima koji su i ove godine podržali realizaciju volonterske akcije i prihvatili zadatak biti dio zajedništva u humanitarnom radu, te što su odlučili svoje slobodne vrijeme darovati onima kojima je to najpotrebnije.

Podsjetimo, i Hrvatska se intenzivno priprema za projekt “72 sata bez kompromisa”, i to od 13. do 16. listopada. Pod sloganom “Probudi se!“ 3500 mladih ove godine volontirat će na 450 volonterskih akcija na 19 lokacija diljem Lijepe Naše. Od ove godine u projekt su uključena i dva nova grada Belišće i Vela Luka. Detaljnije pročitajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja