Budi dio naše mreže

Ključna riječ: volontiranje

"72 sata bez kompromisa" u Mariji Bistrici - Što, gdje, kako i zašto!

Dolazite u Mariju Bistricu? Želite li naučiti više o volontiranju? Znate li kakav je osjećaj nesebično se darivati? Odlično! Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete pronaći kod mladih volontera udruge "72 sata bez kompromisa" koji su u Bistrici zbog vas. Informirajte se, prijavite i učinite nešto lijepo za mlade, starije i našu Domovinu.

Poziv volonterima SHKM-a da pomognu potrebitima

Svjesni stvarnosti i životnih okolnosti pandemije koronavirusa u cijelome svijetu, Europi i Domovini, Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije pozvao je sve punoljetne volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Zagrebu na susretljivost i pomoć svima onima kojima je potrebna pomoć zbog starosti, bolesti i inih razloga. Poziv prenosimo u cijelosti.

72 sata bez kompromisa - Prijavi se i volontiraj!

Započele su prijave za volontersku akciju "72 sata bez kompromisa" koja će se održavati tijekom tri dana, od 17. do 20. listopada, u 11 mjesta. Prema riječima Anamarije Malešević, voditeljice projekta "72 sata bez kompromisa" u Zagrebu, prijave su otvorene do 10. listopada ili do popunjavanja broja potrebnih volontera.

Zagrebačke bolnice bogatije za 100 novih teta i stričeka "pričalica"

"Za djecu priče su sve. Čarolija, stvarnost – ravnopravna, pa i moćnija od one bolničke. Za njihove roditelje i pratnju, dolazak volontera znači predah, ali i tako potrebno veselje i vedrinu. U dugim bolničkim danima – neprocjenjivo!", naglasila je početkom rujna za Hrvatsku katoličku mrežu Marijana Jergović, predsjednica Udruge "Smiješak za sve" koja je nakon zadnjeg seminara bogatija za 100 volontera.

'Što ja mogu učiniti vi ne možete, što vi možete učiniti ja ne mogu, ali svi možemo nešto lijepo učiniti za Boga.'

Bio sam gladan, i dali ste mi jesti, bio sam beskućnik, i primili ste me, bio sam bolestan i došli ste me posjetiti. Ove riječi iz Matejeva evanđelja svakodnevno žive sestre Misionarke ljubavi iz zagrebačke Jukićeve ulice. Samozatajne redovnice nerado govore o dobru koje čine. Privlačeći dobrotom, oko sebe su okupile brojne volontere, pa smo zahvaljujući liječnici Marici Vujić, koja radi u Sesvetama a volontira kod sestara, u HKR-ovoj radijskoj emisiji "Na valovima dobrote" zavirili u djelić dobra koje čine.

Traže se volonteri za dostojanstven život osoba s neizlječivim bolestima

"Jedna volonterka dobila je poziv usred noći. Zvala ju je gospođa kod koje je ona volontirala brinući o njezinom suprugu. Kada je suprug preminuo, gospođa je zavapila preko telefona volonterki i rekla da sada nema nikoga. Ona je zatim otišla kod gospođe u stan, zagrlila ju i plakala s njom", posvjedočila je o potrebi brige za drugoga u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu Olivera Kapetanović, socijalna radnica Udruge La Verna.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja