Budi dio naše mreže

"Ovdje sam isključivo zbog uspjeha mojih učenika. Ova nagrada im pruža priliku. Ona poručuje svijetu da mogu sve", poručio je Peter Tabichi, franjevac te profesor matematike i fizike primajući nagradu za najboljeg profesora na svijetu.

/ bg

Fra Peter Tabichi izabran je za najboljeg profesora na svijetu u ožujku ove godine i pritom osvojio nagradu od milijun dolara. Ovaj profesor matematike i fizike nagrađen je za svoj rad i postignuća u školi koja se nalazi u zabačenom području kenijske Velike rasjedne doline. Naime, brojni učenici nemaju knjige ni uniforme, stoga tridesetšestogodišnji Peter daje 80 posto svoje plaće za siromašne učenike omogućavajući im bolje školovanje.

“Nije sve u novcu”, kaže fra Peter čiji učenici dolaze iz ugroženih obitelji, a mnogi od njih su siročad. Franjevac ističe da grupa od 70-ak i više učenika posjeduje samo jedno računalo. Usto, mnogi u školu moraju pješice i po nekoliko kilometara.

Primajući nagradu, franjevac je rekao: “Ovdje sam isključivo zbog uspjeha mojih učenika. Ova nagrada im pruža priliku. Ona poručuje svijetu da mogu sve.”

Fra Peter Tabichi osvojio je nagradu za najboljeg profesora na svijetu, a bio je jedan od 10 tisuća nominiranih iz 179 zemalja svijeta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja