Budi dio naše mreže

Dr. Anthony Levatino ginekolog je i porodničar u Americi. Tijekom svojeg života učinio je više od 1200 pobačaja, a sve je doživljavao kao rutinu u kojoj nije bilo prostora za razmišljanje o životu. Nakon što je i sam iskusio što znači biti otac, njegov život se promijenio te je iza sebe ostavio praksu činjenja pobačaja. Danas svjedoči o zlu koje je pobačaj, a to je svjedočanstvo izgovorio kao medicinski vještak ispred Odbora za pravosuđe Doma američkog senata.

/ Filip Ećimović

Pater Siniša Štambuk preveo je na hrvatski jezik video koji prikazuje svjedočanstvo američkog ginekologa – porodničara, dr. Anthonyja Levatina, koji je kao medicinski vještak pozvan pred Odbor za pravosuđe Doma američkog senata. Istražni postupak u kojem su zvali dr. Levatina kao svjedoka, vodi se protiv tvrtke “Planned Parenthood” koju se povezuje s nezakonitim aktivnostima nabave i prodaje organa i tkiva djece.

Pravo na izbor kao sastavni dio slobode koja je čovjeku darovana od Boga, danas više nego ikada predstavlja problem kada se govori o čovjekovom pravu da bira i odlučuje bez Boga. U vremenu kada su nam sve informacije dostupne, kada svi možemo akademski razgovarati i raspravljati o temama koje su od važnosti za našu egzistenciju, u središte diskusije dolazi čovjekovo pravo na izbor. To “pravo” da bira između dobra i zla, pak, prestaje biti odabir između dobra i zla. Danas je to “pravo” sve manje u službi života, a sve više u službi kontrole svakog djelića naše egzistencije. Božje djelovanje i njegov stvaralački prst miču se iz jednadžbe života, a čovjek sebe postavlja za gospodara života i smrti.

Uloga one koja rađa život, žene, niječe se i srozava dok joj se na ramena stavlja ogroman psihofizički i duhovni teret pod krinkom prava na izbor, a zapravo nju i sve koji je podržavaju označava moralno odgovornim osobama u činu ubojstva nevinog djeteta.

Dr. Levatino istaknuo je da se pobačaji drugog tromjesečja vrše otprilike između 14. i 24. tjedna trudnoće, te nastavio sa stručnim opisom i svjedočanstvom o počinjenom abortusu, kojih je sam učinio više od 1200 tijekom svoje karijere. Izrazi na licima žena i muškaraca koji su slušali njegov stručan opis i svjedočanstvo pokazivali su nevjericu, šok i mučninu.

Kako je dr. Levatino govorio o pobačajima koji se čine tijekom drugog tromjesečja, u nastavku donosimo nekoliko informacija o razvoju bebe u majčinoj utrobi tijekom gore spomenutog razdoblja.

10. tjedan – Možete čuti prve otkucaje bebina srca, a mnogi organi su već počeli sa svojim funkcijama. Noge i ruke su pokretne dok se svake minute stvara 250.000 novih živčanih stanica.

24. tjedan – Prosječna beba u ovom trenutku visoka je oko 21 centimetar, a na ultrazvuku izgleda gotovo identično kako će izgledati kada se rodi. Beba je sve svjesnija okoline koja ju okružuje, pa tako osjeća i majčino raspoloženje.

Ginekolog i porodničar naglasio je da je u četiri godine svoje privatne prakse počinio više od 1200 pobačaja. Proces promjene u mišljenju i postupanju započeo je kada je upoznao svoju sadašnju ženu i shvatio da ne mogu imati djecu. Prošle su godine u kojima su pokušavali usvojiti dijete. Nakon što su uspjeli usvojiti djevojčicu imenom Heather, žena mu je ostala trudna.

Nažalost, netom prije nego je proslavila šesti rođendan, djevojčica Heather je poginula u automobilskoj nesreći što je ostavilo duboki trag na roditeljima.

Po povratku na posao dr. Levatino je doživio šok. Kao osoba koja ima dijete, štiti ga i brine o njemu, kao osoba koja je izgubila dijete, on doživljava šok. Tijekom pobačaja drugog tromjesečja pozlilo mu je dok je iz maternice žene vadio dijelove djeteta koje je nekoliko trenutaka prije trgao.

Više nije postojala rutina pobačaja ili dijelovi tijela koje treba prebrojati. Napokon sam vidio da su to dijelovi tijela nečijeg sina ili kćeri.

Ubrzo nakon što si je to posvijestio, ovaj američki ginekolog-porodničar prestao je vršiti pobačaje.

Video o ovom hrabrom svjedočanstvu sadrži stručan i potresan sadržaj. Upozoravamo čitatelje da opis čina pobačaja koji eksplicitno opisuje dr. Levitan može za neke biti uznemirujući.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja