Budi dio naše mreže

Don Ferdinando Ronconi već pedeset godina djeluje kao misionar na najvećem tajlandskom otoku Phuketu. I ove godine za Božić je slavio misu s turistima iz cijeloga svijeta te posjetio najsiromašnije zajednice kojima, od tsunamija 2004., nosi hranu i odjeću.

/ at

U najpoznatijim turističkim odredištima na Tajlandu misionari pokušavaju prenijeti autentičnu božićnu poruku lokalnim zajednicama i brojnim turistima koji, unatoč ozračju bezbrižnosti i najekstremnijega konzumerizma, često traže crkvu kako bi proslavili Božić, piše Vatican News.

Don Ferdinando Ronconi, član Kongregacije Svetih rana našega Gospodina Isusa Krista, ističe da je Božić uvijek sjajna prilika za pastoralni rad među najsiromašnijima na otoku i tisućama turista iz cijeloga svijeta kojima tako može obogatiti blagdane trenucima duhovnosti i molitve.

U mjestu Batong, na najvećem tajlandskom otoku Phuketu, već pedeset godina djeluje misionar don Ferdinando Ronconi, član Kongregacije Svetih rana našega Gospodina Isusa Krista. U razgovoru za Radio Vatikan istaknuo je da je Božić uvijek sjajna prilika za pastoralni rad među najsiromašnijima na otoku i tisućama turista iz cijeloga svijeta kojima tako može obogatiti blagdane trenucima duhovnosti i molitve.

Na božićnoj misi koju je slavio sudjelovalo je više od 60 turista iz Australije, Novog Zelanda, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Afrike te nekoliko Tajlanđana. Osim slavlja mise i podjele sakramenata, don Ferdinando pomaže najpotrebitijima. Napomenuo je da karitativno djeluje na cijelom otoku, posebno nakon tsunamija koji je pogodio Tajland u prosincu 2004. Tada je počeo posjećivati sela kojima su pomagale i mnoge druge organizacije, u početku samo kako bi upoznao ljude, dok danas, kada su mnoge humanitarne organizacije počele napuštati to područje, don Ferdinando i dalje siromašnima svaki tjedan nosi rižu i ono što im je najpotrebnije.

Misionar je također primijetio da na otoku Phuketu u ovom razdoblju ima mnogo božićnih jelki. Hoteli su ih puni, a jaslice se nalaze samo u crkvama. Napomenuo je kako je i on pripremio jaslice u koje je stavio svjetski poznate spomenike i građevine, pri čemu je pokušao istaknuti Kristovu prisutnost i razvoj koji je vidljiv u današnjem svijetu. “Te sam suvremene građevine, koje vidimo u svijetu, stavio u jaslice kako bi se svi uistinu mogli prepoznati u tom ambijentu koji sam osmislio te kako bi istodobno uzeli malo vremena za razmišljanje o tome da je Krist došao objaviti nam nešto posebno”, rekao je don Ferdinando.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja