Budi dio naše mreže

Ključna riječ: misionar

Božić u Ruandi i drva banane

Nosi li sv. Nikola darove i djeci u Ruandi, slave li se i ondje mise zornice te kako se vjernici pripremaju za rođenje Spasitelja? Kako se slavi i kako protiče Božić i što je toga dana na blagdanskom stolu? Neka su to od pitanja na koja je Mogućoj misiji HKR-a 14. prosinca odgovarao hrvatski misionar s četrdesetogodišnjim "stažom" u misijama, uglavnom u Ruandi, salezijanac don Danko Litrić.

Došašće s djecom iz Ugande

Već gotovo dva stoljeća postoji geslo koje svako dijete na svijetu može učiniti svojim: „Djeca pomažu djeci“. Radi se o geslu koje u mnogim zemljama, na pet kontinenata, i oni najmanji pretvaraju u djelo. Utemeljitelj Papinskoga misijskog djela svetog djetinjstva mons. Charles de Forbin Janson providonosno je angažirao djecu da mole i prikupljaju sredstva za potrebe djece u misijama. Otada djeca svake godine čine „suvremena čuda umnažanja kruha.“

Katolički misionar nominiran za Nobelovu nagradu za mir

Slovenski premijer Janez Janša predložio je misionara lazarista oca Pedra Opeku, argentinskog svećenika podrijetlom iz Slovenije, kao kandidata za Nobelovu nagradu za mir. Otac Opeka član je zajednice Akamasoa te je osnovao Grad prijateljstva na periferiji Antananariva na Madagaskaru.

O. ANTE GABRIĆ Do susreta s ovim misionarem ljudi nisu ni znali da je moguće ljubiti kao što je on ljubio njih

32. je obljetnica smrti Sluge Božjega oca Ante Gabrića. O. Ante Gabrić rođen je 28. veljače 1915. u Metkoviću te je kao „Misionar ljubavi“ i suradnik Majke Tereze, veliki dio svog života proveo upravo u Indiji, posebice u Maria Polli, Marijinom selu, gdje je djelovao i nesebično darivao svoju ljubav siromasima. Ondje je i umro 20. listopada 1988., a kao misionar je djelovao od 1938. do smrti, punih pedeset godina.

Fra Ante Kutleša bio je izvanredan čovjek i svećenik te požrtvovan misionar - do kraja zaljubljen u Isusa i ljude

Fra Ante Kutleša, ispovjednik u Međugorju i bivši misionar u DR Kongo preminuo je u 77. godini života, 58. godini redovništva i 52. godini svećeništva. "Bio je izvanredan čovjek, svećenik i franjevac. Možemo biti ponosni svi mi koji smo s njime živjeli i drugovali. Bio je sjajan misionar, požrtvovan, sućutan, svet... zaljubljen u Isusa i ljude do kraja", naveo je nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u RH.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja