Budi dio naše mreže

Zapanjujući video prikazuje povijesnu katoličku crkvu u Lahaini koja – nekim čudom – još uvijek stoji nedirnuta nakon razornih šumskih požara koji su zahvatili Maui – dok je ostatak povijesnog grada pretvoren u apokaliptičnu noćnu moru.

/ hjb

Katolička crkva Maria Lanakila, otvorena 1846., snimljena je u videu objavljenom na TikToku, kako stoji uspravna i netaknuta.

@hawaiibrunoldsquad Lahaina Church was saved . Jax was babtized here #mauifire #lahainahawaii #hawaiibrunoldsquad ♬ original sound – HawaiiBrunoldSquad

Kad se kamera pomakne uokolo, ostatak grada – najvećeg turističkog odredišta na Mauiju – izgleda poput tinjajućeg pakla od ruševina.

Gledatelji su kao Božje djelo pozdravili čudo koje ostavlja u divljenju prema Božjoj dobroti.

Definitivni znak od Boga,” napisao je jedan korisnik TikToka, dodajući: “On je s vama. Držite se i zadržite vjeru. svi molimo za vas.”

“Wow! Bog nastavlja davati znakove čak i tijekom oluje”, komentirao je drugi gledatelj.

Maria Lanakila / crkva u Lahaini / Foto: Wikipedia

Mons. Terrence Watanabe, župnik obližnje župe svetog Antuna, također je izrazio svoju zadivljenost očitim činom božanske intervencije.

Uglavnom znamo da je cijeli grad Lahaina progutala vatra. Sve je nestalo. Međutim, crkva Marie Lanakile (Naše Gospe od pobjede), još uvijek stoji, kao i župni dvor”, rekao je mons. Watanabe za The Pillar.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja