Budi dio naše mreže

Pogledajte video u kojem maronitski svećenici iz Samostana sv. Antuna doline Qozhaya odrađuju vrhunsku tjelovježbu dajući sve od sebe kako bi vjernici Libanonske Zgharte čuli pjesmu svetih zvona.

/ at

Na twitter računu PETRUS ROMANUS podijeljen je video u kojem svećenici Samostana sv. Antuna doline Qozhaya zdušno zvone crkvena zvona, a video je postao viralan na svetkovinu sv. Antuna, opata tj. velikog, sveca iz 4. stoljeća kojeg mnogi smatraju i ocem monaštva. Pogledajte koliko im je truda potrebno kako bi teška crkvena zvona zvonila dolinom Qozhaya.

Samostan sv. Antuna doline Qozhaya pripada Maronitskoj Crkvi, jednoj od Istočnih katoličkih Crkava koja je u jedinstvu sa Svetom Stolicom. Crkvu je osnovao sv. Maron Sirijac iz Antiohije koji je želio slijediti tradiciju pustinjaka svetaca Antuna i Pahomija. Maronitska Crkva je neodvojiva od Libanona.

Kolika je uloga Maronita u libanonskom društvu govori činjenica da su predsjednik i vojni zapovjednik Libanona prema tradiciji uvijek Maroniti, istaknula je naša Tihana Semijalac u svojoj emisiji Put pod noge. Osim toga, kršćanstvo je u Libanonu opipljivo i u susretu s jednostavnim pukom, vjernicima koji, ponosni poput čuvenog libanonskog cedra, osobitim izvanjskim znakovima pokazuju svoju vjersku pripadnost.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja