Budi dio naše mreže

Na ovogodišnjem Mladifestu sudjelovali su i članovi zajednice Omnia Deo. O zajednici, iskustvu i plodovima Međugorja, kao i o iskustvu sudjelovanja na Mladifestu posvjedočili su Jozefina Glasnović, suutemeljiteljica zajednice Omni Deo, s. Gabrijela Dodić i vlč Mario Frlan.

/ md

Članovi zajednice Omnia Deo svjedočili su za portal Radija Mir Međugorje o svome iskustvu živoga Boga u Međugorju na ovogodišnjem Mladifestu.

„Gospodin nas uvijek iznenađuje. Mene je kao majku i ženu zatekao u tome svemu tako što me je povezao s don Josipom Radićem i zajedno smo se Bogu predali“, ističe gospođa Jozefina na početku razgovora.

Bogu se kaže potpuno predala 1990. za Bezgrješno začeće BDM i tada je obećala da će u Međugorje doći i da će joj Gospa pomoći, ako je to volja Božja.

Gospa je izmolila od svog Sina moje ozdravljenje.

„U Međugorju sam se prvi put našla 1991. nakon mog potpunog predanja. Nakon Međugorja bila sam na pregledu i ni traga bolesti nije bilo. Gospa je izmolila od svog Sina moje ozdravljenje. Ali što je najvažnije od svega, nije dovoljno ozdraviti tjelesno, ako duša ostaje zablokirana u onome u čemu je do tada bila“, poručuje naša sugovornica.

„Ja sam tada zavapila da me po Mariji usliši, da me u mom srcu očisti i tako u tom potpunom predanju i nasljedovanju Krista po Mariji nekoliko godina kasnije tu u Međugorju sam doživjela Majku, Kraljicu mira koja mi je pomogla da se još dublje predam i da prihvatim sve ono što Bog od mene traži, potpuno se dati Bogu na raspolaganje. Tu sam u Međugorju doživjela susret sa živim Bogom“ ističe majka Jozefina.

Tri godine nakon ozdravljenja u Međugorju, majka Jozefina je susrela don Josipa Radića, odlazili su organizirano na hodočašće u Međugorje, a 1998. su započeli s molitvenom zajednicom časnih sestara, svećenika i laika, sastajali su se mjesečno. Od njih 13-ero nastala je zajednica Omnia Deo. Kanonsko osnivanje zajednice kao javnog vjerničkog društva OMNIA DEO (Sve Bogu) Crkva je preko mons. Ivana Devčića, riječkog nabiskupa, proglasila 8. lipnja 2018. godine u katedrali Svetog Vida u Rijeci na svetkovinu Presvetog Srca Isusova. Karizma zajednice je put svetosti – Mali put svete Male Terezije i rad na duši.

Govoreći o svom iskustvu Međugorja s. Gabrijela je posvjedočila da se uvijek rado sjeti hodočašća koje je majka Jozefina organizirala za članove zajednice Omnia Deo.

Bavila sam se košarkom i nisam mogla ni sanjati da bi jednoga dana mogla biti redovnica.

„Bilo je to kada sam imala 17 godina i tada sam prvi put hodočastila u Međugorje. Ja sam plod tih hodočašća koje je ona organizirala. Tada je prvi put Bog na poseban način ušao u moj život. Bavila sam se košarkom i nisam mogla ni sanjati da bi jednoga dana mogla biti redovnica.

Tada je Bog na poseban način ušao u moj život i uvijek iznova u Međugorju doživim Gospinu prisutnost.

Dogodila se jedna ozljeda i slobodan vikend kada sam otišla u Međugorje. Tada je Bog na poseban način ušao u moj život i uvijek iznova u Međugorju doživim Gospinu prisutnost. Gledajući na misi na Mladifestu toliko ljudi, pomislila sam jedino Majka može okupiti na jednom mjestu toliko mladih. Zahvalna sam Bogu što me je uključio u ovo novo Božje djelo Omnia Deo“ istaknula je s. Gabrijela.

Velečasni Mario Frlan, župnik u Novom Vinodolskom i član zajednice Omnia Deo, govoreći o svom iskustvu na ovogodišnjem Mladifestu posvjedočio je radost i sreću koju je osjetio na večernjoj svetoj misi.

„Poslije pričesti sam desetak minuta doslovno plakao vidjevši toliko mladih ljudi u milosti Božjoj i radosti Božjoj, ne negdje na ulicama, diskotekama, nego okupljeni u zajedništvu oko Isusa i Marije. I još jedna stvar, toliko svećenika sa svojim pastirima. To je Crkva, tako da sam neizmjerno sretan biti dio te Crkve“, kazao je vlč. Frlan.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja