Budi dio naše mreže

"Oduševljeni smo što najavljujemo dolazak bebe Olivije! I već mijenja srce i mišljenje o pobačaju. Budući da sam kroz rad s Live Actionom naišla na stotine tisuća žena, uvijek sam bila frustrirana nedostatkom stvarnog obrazovanja o prenatalnom razvoju. I sama kao trudnica poznajem osjećaj gledanja djeteta na ultrazvuk i htjela sam oživjeti ovu malu osobu koja se brzo razvija svaki tjedan! Beba Olivia daje svijetu pogled u unutrašnjost maternice koju nikada prije nije vidio".

/ dz

Roditelji znaju da se mali broj osjećaja može usporediti s osjećajem vidjeti kako njihovo nerođeno dijete šutira i miče na ultrazvučnom ekranu. Ono što je bilo nevidljivo nekako im je pred očima, u svom živom, zapanjujućem čudu. Novi video omogućuje svakome, bilo gdje, da svjedoči i cijeni ovo čudo ljudskog života, piše Aleteia.

Live Action, organizacija posvećena izgradnji kulture života i unaprjeđenju ljudskih prava, okupila je likovne umjetnike svjetske klase i medicinske stručnjake, kako bi stvorili nedavno objavljeni video “Baby Olivia”. To je najrealniji i medicinski najtočniji animirani prikaz djeteta u razvoju u majčinoj utrobi ikada napravljen. Video prikazuje bebin napredak od jednostaničnog čovjeka do čovjeka s otkucajima srca, moždanih valova, prstiju i nožnih prstiju. Računalno generirana 3D animacija koristi tehnologiju snimanja pokreta stvarnog ljudskog kretanja. To je nevjerojatan svjedok humanosti nerođene djece. Live Action objašnjava na svojoj web stranici; “U videu vidimo Olivijino putovanje od samog početka u trenutku oplodnje, a zatim pratimo prvi otkucaj srca 22 dana kasnije. Vidimo je kako poskakuje u maternici s 11 tjedana – prije nego što njezina majka uopće osjeti njezine pokrete! – i reagiranje na svjetlo u 27. tjednu. Zatim, vidimo je kako se priprema za rođenje, nakon čega će steći potpuno novi skup iskustava u svijetu izvan maternice.”

Gledati kako “Baby Olivia” udara, miče i brzo raste fascinantno je, a umirujući glas objašnjava ključne razvojne prekretnice. Videozapis donosi čudo vidjeti bebu na ultrazvuku iz sobe za ispite i u stvarni život, gdje može dotaknuti bezbroj srca.

Video već stvara veliku zainteresiranost. Premašio je 10.000 pregleda na YouTubeu u manje od 24 sata nakon premijere. Glas se brzo širi i “Baby Olivia” postaje viralna.

Lila Rose, predsjednica Live Action -a, dijeli neke od razloga i motiva koji stoje iza snimanja videa:

Oduševljeni smo što najavljujemo dolazak bebe Olivije! Već mijenja srce i mišljenje o pobačaju. Budući da sam kroz rad s Live Actionom naišla na stotine tisuća žena, uvijek sam bila frustrirana nedostatkom stvarnog obrazovanja o prenatalnom razvoju. I sama kao trudnica znam moć gledanja vašeg djeteta na ultrazvuk i htjela sam oživjeti ovu malu osobu koja se brzo razvija svaki tjedan! Beba Olivia daje svijetu pogled u unutrašnjost maternice koju nikada prije nije vidio. Surađivali smo s timom nevjerojatnih animatora kako bismo lijepo dokumentirali detalje života prije rođenja, uključujući otkucaje srca, nokte, trepavice, pa čak i štucanje. Dok se pripremamo za Vrhovni sud da sasluša slučaj u kojem se preispituje divljački nepravedna legalizacija pobačaja Roe protiv Wadea, Dobbs protiv Jackson Women’s Health, naš tim radi na tome da Oliviju vide diljem svijeta, a roditelji, vođe i zakonodavci posvuda. Znamo da je beba Olivia u središtu rasprave o pobačaju: hoćemo li je braniti? Hoćemo li braniti njezino ustavom zaštićeno pravo na život? Bebu Oliviju treba pokazati svima koji razmišljaju o pobačaju – u školama, centrima za trudnice, u crkvama i zagovaranju pločnika. Jedva čekamo vidjeti utjecaj koji Olivia ostavlja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja