Budi dio naše mreže

Fr. Paulo Müller čekao je pred oltarom i radosno dočekao mladenku i mladoženju — svog unuka i njegovu zaručnicu. Bio je to rijedak prizor: svećenik slavi vjenčanje vlastitog unuka. Koliko god neobično bilo, dogodilo se to 14. svibnja 2022. u crkvi svete Terezije iz Lisieuxa u Porto Alegreu, gradu u južnom Brazilu.

/ dz

Vlč.. Paulo Müller, 85 godina, čekao je pred oltarom i sretno dočekao mladenku i mladoženju – svog unuka Ândersona i zaručnicu Rafaellu. Kad su se odlučili vjenčati u crkvi, mladoženja se potrudio pozvati djeda na svadbu. Opisao je kako se to dogodilo: Za nas je to bio vrlo važan trenutak, ne samo zato što smo vjenčanje planirali od 2019. godine i bilo je nekoliko odgoda, što je dodatno pojačalo iščekivanje. Djed je prvi dobio pozivnicu s novim datumom vjenčanja i našom molbom da on bude predsjedatelj vjenčanja, a nakon udaje za Rafu to mi je sigurno bila najbolja odluka u životu.

Za svećenika je proslava vjenčanja unuka bila jedinstvena prilika. “Bila je to prekrasna stvar. Gotovo nitko nema tu priliku koju sam ja imao“, rekao je vlč. Paulo je rekao za brazilsku novinsku kuću G1, prenosi Aleteia.

Njegovo svjedočanstvo kao svećenika i djeda

Mladoženja je u razgovoru za Aleteiju komentirao i kako je svećenik tijekom slavlja nadahnuo obitelj i goste osobnim svjedočanstvom o braku:

Ima iskustvo kakvo nema mnogo svećenika. Uostalom, on je iskusio brak i zna u praksi kako ta sveta institucija funkcionira, a potrudio se da nam o tome, o vjernosti i povjerenju, puno priča kako u danima prije tako i na dan vjenčanja za ljude koji su bili tamo.

Udovac i svećenik

Paulo Müller bio je u braku 29 godina. Imao je četvero djece i četvero unučadi. I prije vlastitog braka već je bio vrlo pobožan. Čak je razmišljao o tome da postane svećenik, ali je umjesto toga slijedio bračni poziv.

Nakon što mu je umrla supruga Lizzete, odlučio je više služiti Crkvi. Bio je kateheta, izvanredni služitelj euharistije, a potom i đakon. Svećeničko ređenje primio je 1992. Danas, u 85. godini života, župnik je u Novom Hamburgu, u južnoj brazilskoj državi Rio Grande do Sul.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja