Budi dio naše mreže

Svećenici iz Latinske Amerike (Meksika, Nikaragve, Portorika i Kolumbije) hodočastili su na svetkovinu Uzvišenja svetog Križa u Međugorje gdje će boraviti do utorka.

/ md

Trideset pet svećenika iz Latinske Amerike hodočastit će u Međugorje gdje će boraviti do utorka, a potom će u Franjevačkom samostanu na Badiji imati duhovnu obnovu, izvijestio je portal Radio Mir Međugorje.

”Od svećenika uvijek zahtijevamo puno, ali nikada ne mislimo da i oni trebaju vremena za sebe. Trebaju doći kao hodočasnici, a ne kao pastoralna pratnja skupini hodočasnika, a također imati vremena živjeti hodočašće kao ljudi, kao svećenici te imati svoj osobni susret s Kristom i Djevicom”, kazali su organizatori ovoga hodočašća.

”Prinesimo ovu krunicu Gospodinu da pronađe načine za širenje Gospinih poruka u Latinskoj Americi. Svećenici su poput baklji, moraju paliti oganj Duha Svetoga gdje god idu, ali sve moraju činiti s velikom poniznošću. Recimo ponovno Gospodinu da se želimo vratiti svojoj prvoj ljubavi, a to je Bog”, kazao im je fra Danko Perutina mostarski župnik i gvardijan samostana sv. Petra i Pavla u Mostara, koji je s njima prvoga dana hodočašća molio krunicu na Podbrdu.

Svećenici iz Latinske Amerike u Međugorju / Foto: Radio Mir Međugorje

Bogati program u Hercegovini uključuje obilazak župe Međugorje i molitvenih mjesta uz pratnju vodiča, susret s međugorskim župnikom fra Zvonimirom Pavičićem, susret s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozom Grbešem, posjet samostanu i crkvi na Širokom Brijegu te molitva na grobovima i ubijenih franjevaca.

Hodočasnici su danas, u petak posjetili i Informativni centar Mir Međugorje. U pratnji ravnatelja Vedrana Vidovića obišli su prostorije, blagoslovili djelatnike, a posebno ih je zanimalo kako se molitveni program uspije prevesti na tolike jezike i odakle se to radi o čemu su također informirani.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja