Budi dio naše mreže

Radio Ognjišču, slovenskoj katoličkoj radiopostaji izbrisan je profil na društvenoj mreži TikTok. Naime, Radio Ognjišče ranije je objavilo snimku s Kongresnog trga u Ljubljani na kojem je skupina djevojaka uništavala zastave Hoda za život.

/ dp

Taj video na Facebooku je pogledalo više od 160 tisuća, na Instagramu 2800, a na TikToku više od 60 tisuća ljudi.

Popularnost tog videa očito je zasmetala skupini ljudi koja se protivi poruci Hoda za život. Naime, ispod objave pojavili su se komentari pojedinaca koji pozivaju: “Prijavite ovaj profil”, objavilo je na svojim mrežnim stranicama Radio Ognjišče.

Brisanje kao rezultat organiziranih prijava?

Te prijave navodno su, smatra slovenska radiopostaja, bile dovoljne da se profil izbriše.

“Od sustava TikTok smo dobili obavijest da smo ‘banirani’ zbog “kršenja pravila” te da se u slučaju spomenutog videa radi o nasilju. Sigurni smo da snimak nije prekršio nikakva pravila TikTok mreže, kao ni bilo koja druga pravila za objavljivanje javnih događaja”, ističu iz Radio Ognjišča i dodaju da to potvrđuje i činjenica da ista objava ni na jednoj drugoj platformi nije označena kao nepoželjna, pa pretpostavljaju da je brisanje i blokiranje njihovog profila isključivo rezultat organiziranih prijava.

Naša misija je prenijeti poruku radosti života i ona ostaje nepokolebana.

“Zamolili smo i TikTok za objašnjenje što se dogodilo. Iz tvrtke su nas u odgovoru samo uputili na aplikaciju i profil kojem više ne možemo pristupiti, jer više ne postoji” istaknuli su iz slovenske radiopostaje i kazali da se najvjerojatnije radilo o automatiziranom odgovoru sustava, a pitanje je dolazi li u takvim slučajevima uopće do provjere činjenica, ističu.

Otvorili su novi profil

S obzirom na to da stari TikTok profil nisu mogli vratiti, odlučili su otvoriti novi.

“Pozivamo vas da nam se pridružite i time podržite naš rad i vrijednosti koje zastupamo i branimo na našem radiju. Nastavit ćemo objavljivati ​​pozitivne, zabavne ali i duhovne sadržaje, kratke videe s ohrabrujućim i pozitivnim mislima naših gostiju, no svakako nećemo šutjeti kada je potrebno dati glas vrijednostima i stajalištima koja zastupamo. Naša misija je prenijeti poruku radosti života i ona ostaje nepokolebana”, kazali su iz Radio Ognjišča.

Izvor: TikTok/Radio Ognjišće

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja