Budi dio naše mreže

Salezijanski svećenik Matild Josip Domić poginuo je 28. kolovoza u tragičnoj prometnoj nesreći na povratku iz Mađarske u dobi od samo 35 godina.

/ at

Salezijanski svećenik Matild Josip Domić poginuo je 28. kolovoza u tragičnoj prometnoj nesreći na povratku iz Mađarske u dobi od samo 35 godina, piše slovenski portal Družina. Matild Josip Domić zaređen je za svećenika 29. srpnja 2017. u crkvi Sv. Martina na Igu. Inače je podrijetlom iz Gunje odakle su mu roditelji Klara i Josip.

Trudio se da mladi ne zanemare bogatstva talenata koje je položio Isus u trezore njihovih života.

Nakon završene gimnazije upisao je Pravni fakultet, ali se ubrzo prebacio na teologiju i počeo pripremati za svećeništvo. Novicijat je završio u zajednici Don Bosco u Italiji. Radio je kao kapelan u Rakovniku, a 2019. u Salezijanskom centru mladih Sevnica. Od Sevnice se oprostio ovog ljeta i otišao služiti u zajednicu Donbos u Mužlju u Vojvodini, gdje rade slovenski salezijanci.

Zbog toga je otišao na studij jezika u Mađarsku, odakle se sredinom kolovoza vratio u Sloveniju na 10 dana, a prije nekoliko dana otišao je kod susjeda biciklirati na Balaton, 244 km dugu rutu oko Balatona. Vraćao se kući u petak rano ujutro i imao je tešku prometnu nesreću neposredno prije mađarsko-slovenske granice.

Spomenuo ga se na svome Facebook profilu i fr. Ivan Dominik Iličić. “Ovih dana poginuo je u prometnoj nesreći Matild Josip Domić, radosni mladi svećenik slovenski salezijanac rodom iz Hrvatske u dobi od 35 godina (isto smo godište). Nisam ga imao prilike upoznati. Nadam se da ćemo se sresti u vječnosti kod Gospodina. Ovo je jedan od njegovih videa na Youtubeu koji sam maloprije pronašao kada sam čuo za njega preko vijesti o njegovoj smrti”, napisao je u objavi fr. Ivan Dominik.

U videu kojeg je u svibnju objavio don Matild Josip Domić među ostalim navodi: “Uvijek sam želio imati kuću sa vlastitim igralištem, bazenom… Tko bi rekao da će mi se to ispuniti baš putem svećeništva (…) Kao salezijanac nemam još svoj bazen, ali u ovaj bazen naše zajednice skupljaju se mladi s kojima mogu provoditi slobodno vrijeme, a to je rudnik životnih snova. Kao direktor Oratorija vodim brigu o tome da mladi ne zanemare bogatstva talenata koje je položio Isus u trezore njihovih života, da bi mogli odrasti u dobre kršćane i poštene građane.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja